Milli Eğitim Bakanı Tekin, Malezya Eğitim Bakanı Sidek'le görüştü

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Malezya Eğitim Bakanı Fadhlina Binti Sidek ile bir araya geldi.

Milli Eğitim Bakanı Tekin, Malezya Eğitim Bakanı Sidek'le görüştü

Anadolu Ajansının (AA) global iletişim ortağı olduğu Türkiye Maarif Vakfınca düzenlenen 3. İstanbul Eğitim Zirvesi'ne katılmak üzere Türkiye'de bulunan Malezya Eğitim Bakanı Sidek ile görüşen Bakan Tekin, Sidek'i Türkiye'de ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

İslam coğrafyasının jeostratejik önemi haiz iki ülkesi arasındaki işbirliği potansiyelini çok yönlü geliştirmek istediklerini belirten Tekin, iki ülke arasındaki kardeşliğin ve dostluğun tarihi köklerine işaret etti.

Tekin, bu ilişkilerin her alanda somut adımlarla daha da geliştirilmesi ve gelecek kuşaklara aktarılması için güçlü iradeye sahip olduklarını dile getirerek, Türkiye ile Malezya arasındaki Eğitim İş Birliği Anlaşması'nı en kısa zamanda nihayete erdirmek istediklerini, Türkiye Maarif Vakfının Malezya'da eğitim faaliyetlerini sürdürmesi için yapılacak işbirliğinin önemini vurguladı.

KONUK BAKAN SİDEK, BAKAN TEKİN'İ MALEZYA'YA DAVET ETTİ

Malezya Eğitim Bakanı Fadhlina Binti Sidek ise Türkiye'de olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, iki ülke arasındaki eğitim işbirliğinin geliştirilmesi için her türlü gayreti göstereceklerini söyledi.

Sidek, Türkiye Maarif Vakfının Malezya'da eğitim faaliyetlerini sürdürmesi için gerekli imkanların sağlanacağını kaydederek, Bakan Tekin'i ülkesine davet etti.

Bakan Tekin ayrıca, görüşmeye ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Paylaşımında görüşmenin fotoğraflarına yer veren Tekin, "Türkiye ve Malezya'nın birçok alanda olduğu gibi eğitimde de güçlü işbirliğini geliştirmeye kararlıyız. Ülkelerimiz arasında eğitim alanında çok çeşitli işbirliklerini daha da güçlendirmek için ortak projeler, öğretmen ve uzman değişimi, din öğretimi ve mesleki eğitim gibi konularda yakın gelecekte protokol imzalayarak kayıt altına alacağız." açıklamasında bulundu.

Kaynak: Anadolu Ajansı