Milli Şair anıldı

İstiklal Marşı’nın kabulünün 96. yıldönümü ve Vatan Şairi Mehmet Akif Ersoy Diyarbakır'da anıldı.

Milli Şair anıldı

Vatan Şairi Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşı’nın kabulünün 96. yıldönümünde, etkinik düzenlendi. Milli Şair Ersoy anılırken, İstiklal marşının ise önemine vurgu yapıldı.

Anma etkinliği Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Merkezi’nde yapıldı. Programa Vali Yardımcısı Kürşat Güleryüz, Diyarbakır Milletvekili Ebubekir Bal, 16. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Barbaros Kasar, 8. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Kadircan Kottaş, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Kurtca Eker, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talip Gül, Vali Yardımcısı Sercan Gökdemir, Yenişehir İlçe Kaymakamı ve İlçe Belediye Başkan Vekili Dr. Mehmet Özel, Sur İlçe Kaymakamı ve İlçe Belediye Başkan Vekili Bilal Özkan, Bağlar İlçe Kaymakamı Tolga Toğan, İl Milli Eğitim Müdürü ile kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

İSTİKLAL MARŞININ ÖNEMİ

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan şunları söyledi: “İstiklal marşı en önemli ve değişmez değerlerimizden biridir. O bizim bir arada olmamıza anlam katan milli ruh birliğimizin sembolüdür. O milletimizin hürriyet ve milli irade türküsüdür. Toplumumuzun ortak bir kalp atımıdır. İstiklal marşını anlayabilmek için, Mehmet Akif Ersoy’u ve onun istiklal marşını yazdığı haleti ruhiye-yi iyi bilmek, onun şahsında ve edebi dilinde topladığı, “Milli Mücadele Ruhunu” yakından tanımak, bu ruhu, hakkı ile hissetmek gerekir.”

Yapılan konuşmasının ardından Dicle Üniversitesi Eğitim Fakültesi Tarih Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Seyit Ahmet Atak tarafından ‘İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy’un Kişiliği’ konulu bir sunum gerçekleştirildi.

ERSOY'UN HAYATINDAN

Daha sonra Şehit Namık Tümer İlkokulu 1. sınıf öğrencileri tarafından İstiklal Marşımızın 10 kıtası okundu. Ziya Gökalp Anadolu Lisesi öğrencilerinin gerçekleştirdiği ‘Mehmet Akif Ersoy’un Hayatı’ konulu tiyatro oyununun ardından şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren eserler eser sahibi öğrenciler tarafından okundu ve ödül töreni gerçekleştirildi.

Yarışmalarda ödül alan öğrencilere ödülleri Vali Yardımcısı Kürşat Güleryüz, Diyarbakır Milletvekili Ebubekir Bal ve 16. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Barbaros Kasar tarafından verildi.

Ödül töreninin ardından Güzel Sanatlar Lisesi korosu tarafından gerçekleştirilen, günün anlam ve önemine ilişkin ezgilerin yer aldığı müzik dinletisiyle program son buldu.

Kaynak: Diyarbakır Söz