Görüş Bildir

Minikler 23 Nisan'ı Erken Kutladılar!

Diyarbakır’da anaokulu öğrencileri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında gösteri düzenledi.

Minikler 23 Nisan'ı Erken Kutladılar!

Şehit Teğmen Ayfer Gök Anaokulu öğrencileri tarafından bir gün önceden, düzenlenen 23 Nisan etkinlikleri, okul bahçesinde yapıldı. İstiklal Marşı ve bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan programda, birbirinden güzel kıyafetleri ile sahne alan minikler, doyasıya eğlendi. Etkinliklere, günlerdir provalarını yaparak hazırlanan minikler, bugün okul bahçesinde sahne aldı. Minik çocukların gösterilerini izlemek için okula gelen veliler de ilk defa gösteri yapacak olan çocuklarının heyecanına ortak oldu. Güller, Papatyalar, Zambaklar, Karanfiller, Menekşeler sabah, Menekşeler öğlen, Laleler sabah ve Laleler öğlen sınıfları ile eğitim veren okulda, öğretmenler tarafından özel tasarım ile hazırlanan kostümler çocukların gösterilerini daha renkli hale getirdi. 36-72 aylık çocukların fiziksel, duygusal, zihinsel gelişimlerini sağlamak, yaparak-yaşayarak öğrenme ortamlarını oluşturmak, saygı, sevgi, işbirliği, sorumluluk, hoşgörü, yardımlaşma ve paylaşma gibi davranışları kazandırmak, vatan, millet, bayrak, aile ve insan sevgisini benimseyen, milli ve manevi değerlere bağlı, kendine güvenen, çevresiyle iyi iletişim kurabilen, dürüst, ilkeli, çağdaş düşünceli hak ve sorumluluklarını bilen, saygılı ve kültürel çeşitlilik içinde hoşgörülü bireyler olarak yetişmelerine temel hazırlayan bir okul vizyonu ile eğitim yapan Şehit Teğmen Ayfer Gök Anaokulu öğrencileri tarafından kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliklerine veliler yoğun ilgi gösterdi.

VELİLER MİNİK ÇOCUKLARININ GÖSTERİSİNİ ÇEKMEK İÇİN YOĞUN ÇABA GÖSTERDİ

Okul bahçesinde düzenlenen etkinlikte bütün sınıflar ayrı ayrı yer aldı. Her sınıf öğrencileri öğretmenleri tarafından öğretilen gösterileri sergiledi. Giydikleri kostümler ve yaptıkları gösteriler ile ayakta alkışlanan öğrencilerin programı veliler tarafından büyük beğeni topladı. Okul bahçesinde sırası gelen sınıflar sahneye çıkarak hünerlerini sergilerken, veliler de çocuklarının bu anlarını telefonlarına kaydetmek için adeta yarıştı. Veliler çocuklarının etkinliklerini telefonlarına ve yanlarında getirdikleri kamera ile fotoğraf makinelerine an be an kaydederek mutluluklarına ortak oldu. Minik öğrenciler tarafından yapılan gösteriler izleyenlerden uzun uzun alkışlar aldı.

"BUGÜNÜN KÜÇÜKLERİ YARININ BÜYÜKLERİDİR"

Programda konuşan okul müdürü Kadime Pesen Duman, 23 Nisan’ın dünyadaki ilk ve tek çocuk bayramı olduğunu söyledi. Bugün çocuklar için değişik etkinlikler düzenlendiğini dile getiren Duman, “Bugünün en anlamlı şekilde kutlanması amacıyla toplandık. Atatürk 'Bugünün küçükleri yarının büyükleridir' diyerek sizlere vermemiz gereken önemi en güzel şekilde ifade etmiştir. Unutmayın bizlerin bulunduğu makam ve mertebelerde bir süre sonra sizler yer alacaksınız" dedi.

Program, öğrencilerin dans ve gösterileri ile sona erdi. Öğrencilerin dans gösterilerine öğretmenler ve veliler de bulundukları yerlerden eşlik etti. Renkli kutlamalara sahne olan etkinlik sonunda öğrencilere pamuk şekeri dağıtıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi