Görüş Bildir

Mşü'ye Ayrılan Kontenjanda Artış

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK), Muş Alparslan Üniversitesi'ne (MŞÜ) 2012-2013 eğitim öğretim yılı için 3 bin 100'ün üzerinde kontenjan ayırdı.

Mşü'ye Ayrılan Kontenjanda Artış

Yüksek Öğretim Kurulu (yök), Muş Alparslan Üniversitesi'ne (MŞÜ) 2012-2013 eğitim öğretim yılı için 3 bin 100'ün üzerinde kontenjan ayırdı.

KONTENJAN ARTIŞI

Konuyla ilgili makamında gazetecilerin sorularını cevaplandıran MŞÜ Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç, 2011-2012 eğitim öğretim yılını başarıyla tamamladıklarını söyledi. Yılsonunda yoğun katılımlı mezuniyet töreni ve bahar şenliği düzenlediklerini vurgulayan Rektör Nihat İnanç, 600'ün üzerinde öğrencinin mezun olduğunu kaydetti. Kendileri için işlerin yeni başladığını ifade eden Nihat İnanç; "Bir taraftan kampus alanımızdaki fiziksel mekanların tamamlanması veya yeni alanların inşaatlarına başlanması çalışmaları sürerken, diğer yandan da Eylül 2012 ile ilgili hesaplarımız devam ediyor.

ÖĞRENCİ SAYISI

Bu açıdan ösym tarafından taslak olarak kontenjanlar hazırlandı. Eylül 2012 itibariyle üniversitemize 3 bin 80 yeni öğrenci gelecek, ayrıca okul birincileri kontenjanı var. Bunlarla birlikte 3 bin 100'den fazla yeni kontenjanımız söz konusu. Bu Muş için büyük bir rakam. Geçen yıl bin 920 yeni kontenjan ilan etmiştik. Bu yıl 3 bin 100'den fazla yeni kontenjan ilan ediyoruz. Üniversitede çok orijinal ve yeni bölümler açtık. Özellikle Meslek Yüksekokulu bünyesinde çocuk gelişimi, yerel yönetimler, sağlık kurumları işletmeciliği gibi Türkiye'de yeni alanlarla ilgili bölümler açtık ve bu bölümlere geceli gündüzlü öğrenci alacağız" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi