Müjdeyi Kılıç verdi, KYK'lı gençlere "ihbar hattı" uygulaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sevgi Kılıç, partisinin KYK Yurtları İzleme Komisyonunu çalışmaları kapsamında Gençlik Kolları bünyesinde "ihbar hattı" oluşturulacağını açıkladı.

Müjdeyi Kılıç verdi, KYK'lı gençlere

CHP'li Kılıç, yazılı açıklamasında,

"iktidarın gençliğin sesine karşı kör sağır ve dilsiz olduğunu"

vurguladı.

GELEN İSTEK VE ŞİKAYETLER KOMİSYON TARAFINDAN DÜZENLİ DEĞERELENDİRİLECEK

Partisince oluşturulan KYK Yurtları İzleme Komisyonunun raporlarıyla kamuoyunun düzenli olarak bilgilendirileceğini belirten Kılıç, 

"Gençlik ve Spor Bakanlığı Genel Başkan Yardımcılığı bünyesinde kurduğumuz Parti Meclisi üyelerimiz ve milletvekillerimizden oluşan KYK Yurtları İzleme Komisyonu, KYK yurtlarında yaşanan hak ihlalleri, ihmal ve kötü yönetim uygulamalarını bizzat takip edip, inceleyerek çözüm sunacak. Ayrıca Gençlik Kollarımızın kuracağı ihbar hattı, usulüne uygun olmayan durumları bildirenleri tespit edecek ve sorunlara anında müdahale edecektir. Yurtlarda kalan öğrenci, aile ve çalışanların talep, öneri ve şikayetlerini değerlendirecek, raporlarla düzenli aralıklarla kamuoyunu bilgilendireceğiz. İhlal ve ihmallerle ilgili sorumluların takip edileceği, gereken adımların atılacağı bir süreç başlatacağımızı duyurmak isterim."

cümlelerine yer verdi.

Kılıç'ın açıklamasıyla beraber part, komisyonunca hazırlanan, KYK yurtlarına ilişkin bir aylık rapor paylaşıldı.

HABER MERKEZİ

Kaynak: Diyarbakır Söz