O fırıncı işçisi ama öğretmen

Tunceli Munzur Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Lisans mezunu olan Casım Çiçek, atanamayınca geçimini sağlamak için Şanlıurfa sıcağında fırıncılık yapıyor.

O fırıncı işçisi ama öğretmen

Tunceli Munzur Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Lisans mezunu olan Şanlıurfalı Casım Çiçek, lisans mezunu olduğu halde fırıncılık yaptığını ifade etti.

2018'den beri fırıncılığa devam ettiğini söyleyen Çiçek, en son girdiği KPSS sınavından 78 almasına rağmen atanamadığını dile getirdi.

Fırıncılığın Şanlıurfa'da çok zor bir meslek olduğunu belirten Çiçek, sıcak havada ekmek parası kazanmayı amaçladığını söyledi.

"LİSANS TARİH MEZUNUYUM"

Lisans mezunu olmasına rağmen fırıncılık yaptığını vurgulayan Çiçek, "Urfa'nın sıcağında ekmek pişiriyoruz. Sıcak havada patlıcan ve biber pişiriyoruz. Bence bu olmaması gereken bir şeydir ama yapacak bir şey yok, ekmek parasının peşindeyiz. Ben lisans tarih mezunuyum. Bu işi 15 yıldır yapıyorum. Urfa'da fırıncılık yapmak kötü bir duygudur." dedi.

"NORMAL BİR SOSYAL ETKİNLİĞİMİZ YOK"

Fırıncılığın zor yanlarını anlatan Çiçek, "Normal bir sosyal etkinliğimiz yok. Sabah 6'dan akşam 20.30-21.00'de işi bırakıyoruz. Bir hastamız, cenazemiz olunca gidemiyoruz. Sosyal etkinliklere katılamıyoruz. KPSS'ye giriyorum. Atanamayınca mecburen bu işi yapıyorum." diye konuştu.

"EN SON GİRDİĞİM SINAVDA 78 PUAN ALMIŞTIM"

Maddi sıkıntılar nedeniyle fırıncılığa başladığını belirten Çiçek, "2018'de Tunceli'de Fen-Edebiyat Fakültesinde mezun oldum. Yazları fırıncılık yaparak kışın da okula giderek liseyi bitirdim. 2018'den beri bu işi yapıyorum. 2018'den beri fırıncılık yapıyorum. En son girdiğim sınavda 78 puan almıştım. Sınavlara çalışamıyorum. Maddi sıkıntılar var diye mecburen fırında çalışmak zorundayım. Her ilde üniversite açılmaması gerekir. Tarih alanında atanamayan 40-50 bin kişi var." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz