O tarihi bekleyenler onu verip 1 kilo altın alacak! İslam Memiş şifreyi verdi

Mali analist İslam Memiş, son açıklamasında gümüşe işaret ederek, "Zamanı geldiğinde verirsin, 1 kilo altın alırsın" diye konuştu.

O tarihi bekleyenler onu verip 1 kilo altın alacak! İslam Memiş şifreyi verdi

Altın ve para piyasının uzman isimlerinden İslam Memiş, gümüşün yeni bir yatırım aracı olduğuna vurgu yaptı. Söylediklerinin yatırım tavsiyesi olmadığını aktaran Memiş’in değerlendirmesinde “Altın madenciliğinin maliyeti her geçen yıl artmakta, ulaşım giderek pahalılaşıyor. Çoğu sektörün altını bırakıp gümüşe geçeceğini düşünüyorum. değerli bir yatırım aracıdır, kâr getirir, tamam. Peki gümüş nasıl satın alınır?

Çok basit, altın hesabını açmış olduğunuz bankada gümüş hesabı da açabilirsiniz. Kapalıçarşı’dan fiziki altın ve gümüş satın alabilirsiniz. Gümüş de altın gibi külçe olarak satılmaktadır. Gümüşü istediğiniz kadar alıp satabilirsiniz. Fiziksel parayı depolamakta zorluk çektiğini söyleyenler varsa bankada para hesabı açarak süreci tamamlayabilirsiniz” ifadelerini kullandı.

İslam Memiş, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:

“Gümüşün fiyatı bu yıl artacak mı? Ons fiyatının 32 dolar, gram fiyatının ise 32 lira olacağını tahmin ediyorum. Bu rakamlar artmaya devam edecek. 34 liradan sonra 34 dolardan sonra gümüşün fiyatı 32 lira olacak. Gümüşte ons ve gram bazında 34 lira seviyesinin devam edeceğini düşünüyorum. Bunun büyük bir avantajı var. Altın-gümüş oranına dair elimizde veriler var. Şimdilerde 89-90 civarında dalgalanıyor. Bu da 89 kg gümüş verdiğinizde 1 kg altın alacağınız anlamına geliyor. Bu oranın 72’ye düşeceğini umuyorum. Bu da 72 kg gümüş bağışladığınızda 1 kg altın alacağınız anlamına geliyor. Bu nedenle gram gümüş ve ons gümüş cinsinden altın-gümüş oranına ilişkin beklentilerim iyimser. Altına erişim her yıl daha da zorlaşacak ama sebep yok, gümüşün gramı 26 lira. Gümüş de tıpkı altın gibi, hatta bazen altından bile daha karlı bir emtiadır”

Kaynak: Diyarbakır Söz