Öğrenci kalitesi temel hedefimiz

D.Ü Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç Öğrenci sayısının artmasından çok niteliğinin artmasının önemli olduğunu söyledi.

Öğrenci kalitesi temel hedefimiz

Dicle Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü tarafından Lisansüstü Öğrenci Sempozyumu düzenlendi.

15 Temmuz Kültür ve Kongre Merkezinde açılışı yapılan sempozyuma Rektör Mehmet Karakoç, Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdurrahim Alkış, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Tanyıldız, dekanlar, öğretim üyeleri ve Sosyal Bilimler Enstitüsüne bağlı ana bilim dallarında lisansüstü eğitimlerini sürdüren yüksek lisans ve doktora öğrenciler katıldı.

LİSANÜSTÜ EĞİTİM SÜRECİ

Sempozyumun açılış konuşmasını Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü ve Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Oktay Bozan yaptı. Bozan, “Sosyal Bilimler Enstitüsü olarak ortaya koyduğumuz hedeflerden bir tanesi lisansüstünü nitelik açısından geliştirmek için bir adım attık ve doktora seviyesindeki öğrencilerimize yayın şartı getirdik. Önümüzdeki dönemde yüksek lisansa da bunu getirmeyi düşünüyoruz. Yaptıklarımız dört duvar arasına kalmamalı diye düşünüyoruz” diyerek, bin sekiz yüze yakın öğrencileri olduğunu, otuz civarında anabilim dalı olduğunu söyledi.

ÖĞRENCİ KALİTESİNİ ARTIRMAK

Rektör Prof. Dr. Mehmet Karakoç da yaptığı konuşmada yarım asırlık olan Dicle Üniversitesinin 50. Yıl kapsamında birçok etkinlik yapıldığını, otuz binlerde olan öğrenci sayısının artık kırk üç bine yaklaştığını, iki bin civarında da uluslararası öğrencileri olduğunu belirtti. Öğrenci sayısının artmasından çok niteliğinin artmasının önemine işaret eden Rektör Karakoç, Sosyal Bilimler alanındaki araştırmalara bölgenin yapısının büyük bir katkı sunduğunun da altını çizdi.

Açılış konuşmalarının ardından 2022 yılı lisansüstü tez ödülleri yüksek lisans ve doktora kategorilerinde sahiplerine takdim edildi. Prof. Dr. Davut Işıkdoğan’ın moderatörlüğündeki açılış oturumunda lisansüstü öğrenciler birer sunum yaptı.

İki gün boyunca devam edecek olan sempozyumda 21 oturumda, farklı alanlardan yüze yakın bildiri sunulacak. Çok sayıda disiplinin bir araya getirildiği sempozyum sosyal bilimlerin ilgili alanlarında katılımcılar tarafından yapılan 24 bildiri sunumu ile altı oturum halinde gerçekleştirilecek.

Kaynak: Diyarbakır Söz