Öğrenci Servis Ücret Tarifesi

Diyarbakır'da 2017-2018 eğitim ve öğretim yılında uygulanacak öğrenci servis ücret tarifesi belirlendi.

Öğrenci Servis Ücret Tarifesi

Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME), 2017-2018 eğitim ve öğretim yılında uygulanacak öğrenci servis ücret tarifesini belirledi.

Yapılan açıklamada, tarife dışında ücret alınması halinde yasal işlem yapılacağı duyuruldu. Personel servis taşımacılığı için fiyatlar 0-10 kilometreye kadar 80 TL, 0-20 kilometreye kadar 100 TL olarak belirlendi.

ŞİKAYET EDEN OLURSA

Belirlenen fiyatlar dışında daha fazla ücret talebinde bulunulması durumunda velilerin, ödenen paranın makbuzuyla birlikte Belediye, Zabıta Daire Başkanlığı veya İl Emniyet Müdürlüğüne başvuruda bulunmaları halinde sorumlular hakkında yasal işlem yapılacağı bildirildi.

İŞTE ÜCRET TARİFESİ

UKOME'nin aldığı kararla öğrenci servis taşımacılığı ücretleri şöyle belirlendi:

0-3 kilometreye kadar 65 TL

0-3 kilometreye kadar 55 TL (Kardeş indirimi)

0-6 kilometreye kadar 90 TL

0-6 kilometreye kadar 80 TL (Kardeş indirimi)

0-12 kilometreye kadar 100 TL

0-12 kilometreye kadar 90 TL (Kardeş indirimi)

0-20 kilometreye kadar 105 TL

0-20 kilometreye kadar 95 TL (Kardeş indirimi)

ALINAN KARAR İÇERİĞİ

Açıklamada, "Rehber personel bulundurulması zorunlu olan servis araçlarından (okul öncesi ve ilkokul öğrencileri) 25 TL ek ücret alınacak. Ek taşımalar için günlük 5 TL ek ücretlendirme yapılacak. 20 kilometreyi aşanlara yönelik her kilometre için 2 TL ücret alınacak. Yarıyıl tatili ücrete tabi değildir. Kilometre hesabında tek yön üzerinden belirtilen ücretler geçerli olacak. Kardeş indirimi aynı araç ile gitmeleri halinde uygulanacak. Özel okullar da bu ücretlere tabi olacak." denildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler