Öğrenci velileri Nur'a koştular

Topraklarında misafir ettiği 541 sahabeyle Anadolu'nun İslamiyet'le şereflenen ilk şehri olma unvanını taşıyan Diyarbakır, peygamber sevgisini bir kez daha gözler önüne serdi.

Öğrenci velileri Nur'a koştular

'Peygamberimizi ne kadar tanıyoruz?' sloganıyla yola çıkan Sur –FEM Dershanesi, Hazreti Peygamber Efendimiz'in örnek hayatına dikkat çeken bir etkinliğe imza attı. Fethullah Gülen'in kaleme aldığı, Hz. Muhammed'in hayatını anlatan 'Sonsuz Nur' kitabından ödüllü sınav yapacağını açıklayan dershanenin projesi, ilgiyle karşılandı. Kitabı okuyan veliler çeşitli adreslerde düzenlenen sınava akın etti. Sınav merkezlerinden biri olan Özel Nil İlköğretim Okulu'nun bahçesini dolduran veliler, önce kutsal emanetlerin fotoğraflarının yer aldığı sergiyi gezdi. Sınav saatinin gelmesiyle sınıflardaki yerini alan veliler, dereceye girmek için kıyasıya yarıştı. Veliler, Hazreti Peygamber'in hayatı, katıldığı savaşlar, sahabelerle diyalogları ve Hz. Ayşe'nin O'nun hayatıyla ilgili aktardığı bilgileri soru kağıtlarına döktü.

BUDAK: ÖDÜLLERİ DİYARBAKIR ESNAFI KARŞILADI

Sur-Fem Dershaneleri Genel Müdürü Süleyman Budak ise Peygamber Efendimiz söz konusu olunca Diyarbakır'da büyük bir heyecan yaşandığına dikkat çekti. Sınavda ilk 10'a giren velilerin ödüllerini esnafın karşıladığını belirten Budak, "Sınava büyük bir ilgi oldu. Bu ilgi Diyarbakır'ın aslında peygamberler şehri olmasından kaynaklanıyor. Peygamber Efendimiz'in ismi geçtiği zaman herkesin ciddi bir teveccühü oluyor." şeklinde konuştu. Sur-FEM Dershaneleri'nin yaptığı sınavlara da müthiş bir teveccüh gösterildiğini anlatan Budak, yaptıkları Seviye Tespit Sınavı (STS)'na da 35 binin üzerinde öğrencinin başvurduğunu hatırlattı.

ERDÖNMEZ: O'NUN ÜMMETİ YENİDEN O'NA DÖNÜYOR

Sınavdan çıkan veliler daha sonra konferans salonunda düzenlenen ödül törenine katıldı. Burada bir konuşma yapan ilahiyatçı- yazar Muammer Erdönmez, Peygamber ümmetinin yeniden O'na döndüğünü söyledi. Erdönmez, "Bugünler Müslümanlar için birer bayramdır. Bizler Mevlit Kandili'nden başlayarak Kutlu Doğum'a kadar O'nu andık. Dünyanın en ücra köşesindeki salonlar O'nun sevgisiyle dolup taşıyor." diye konuştu.

Diyarbakır Sur-FEM Dershaneleri'nin, Peygamber Efendimiz'in hayatının anlatıldığı 'Sonsuz Nur' kitabından düzenlediği okuma sınavında Saniye Çelik birinci, Mukadder Madayıfçıoğlu ikinci ve Maşide Akkaya üçüncü oldu. Dereceye girenler, ödüllerini yazar Erdönmez'in elinden aldı. Program Hırka-i Şerif ziyaretinin ardından sona erdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz