Öğrenciler içeride, Veliler dışarıda!

Diyarbakır'da veliler sınava giren çocuklarını okul bahçelerinde dua ederek bekledi.

Öğrenciler içeride, Veliler dışarıda!

Öğrencilerin iyi bir liseye yerleşebilmek için girdikleri TEOG sınavının ilk oturumu yapıldı. Veliler, çocuklarını sınava girdikleri okulların bahçelerinde dua edip Yasin okuyarak bekledi. Sınavdan çıkan öğrencilerin büyük bir çoğu, matematik sorularının zor olduğunu söyledi.

VELİLER ÇOCUKLARI İÇİN                                       

Veliler, geleceklerinde önemli bir payı olan bu sınava hazırlık döneminde çocukları ile birlikte olduklarını ve onlardan güzel şey beklediklerini dile getirdi. Veliler, sistemli çalışan öğrencilerin daha iyi sonuç alacağını, emeklerin karşılıksız kalmayacağını belirterek, "Çocuklarımız büyük bir çalışma döneminden sonra tabi ki bir stres yaşadı. Hem veli hem öğrenci heyecanlı ama tabi ki bu tatlı bir heyecan. Sonuçta güzel oldu. Her zaman olduğu gibi başarılı çocuklar, çok daha iyi emek harcayan sistemli çocuklar oluyor. Başarısının karşılığını alacaklar. Tüm çocuklar için hayırlısı olsun umarım herkes gönlündeki okula yerleşir" dedi.

Birinci oturumda Türkçe, matematik, din kültürü ve ahlak bilgisi, ikinci oturumda fen ve teknoloji, inkılap tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil ders yazılıları gerçekleştirilecek. Her ders yazılısında, 20 sorunun yanıtlanması için öğrencilere 40'ar dakika süre, dinlenme için 30 dakika verilecek.

Kaynak: Diyarbakır Söz