Öğrenciler ter döktü veli manevi destekte

Öğrenci ve velilerde Liselere Geçiş Sınavı (LGS) heyecanı yaşandı. Öğrenciler içeride ter dökerken, veliler ise Kur’an-ı Kerim okuyup çocuklarına dua ederek manevi destekte bulundular.

Öğrenciler ter döktü veli manevi destekte

Sabahın erken saatlerinde sınava girmek için okulların yolunu tutan öğrencilere velileri, okul girişlerine kadar eşlik etti. Öğrenciler, daha sonra sosyal mesafe ve maske kuralına uymaları noktasında sınav görevlileri tarafından uyarı yapılarak okullara alındı. Öğrenciler içeride ter dökerken, veliler ise dışarıda çocuklarının başarısı için Kur’an-ı Kerim okuyup dua ederek manevi destekte bulundular.

"Oğlumun heyecanını yenmek ve başarılı olmak için Kur’an-ı Kerim okuyup dua ediyorum"

Oğlu Yunus Emre’nin sınava girerken çok heyecanlı olduğunu, heyecanını yenmesi için Kur’an-ı Kerim okuyarak kendisine dua ettiğini kaydeden anne Hatice Ateş, "Oğlum malum pandemiden dolayı pek okula gidemedi. Ara sıra özel eğitim kurumuna gitti, yani eğitim pek verimli olmadı. Yeterince sınava da hazırlanamadı, bakalım hayırlısı. Rabbim tüm öğrencilere başarılar nasip etsin İnşallah." dedi.

"Manevi açıdan onlara destek olmaya çalışıyoruz"

Tüm öğrencilerin başarısı için Yasin-i Şerif süresini okuyup kendilerine dua ettiği söyleyen velilerden Oya Ercan, "Kızım İlknur sınava girdi. Biz de manevi açıdan onlara destek olmaya çalışıyoruz. Onlar elinden geleni yaptı şimdi sınava girdiler. Rabbimiz artık ne takdir ederse. Kızım Sosyal Bilimler Lisesini kazanmak istiyordu. İnşallah Rabbim gönlüne göre verir." temennisinde bulundu.

"İnşallah emekleri boşa çıkmaz"

Oğlu Ensar’ı 7’inci sınıftan beri çalıştırdıklarını ve son bir hafta da günde iki defa denemelere girdiğini söyleyen Sabiha Duk, şöyle devam etti: "Elinden geldiği kadar canlı derslere katıldı, çalıştı. Yeterince hazırlandığını düşünüyorum. Sınav esnasında bir heyecan yaşamasa inşallah iyi geçecek. Oğlumun hedefi Malatya Fen Lisesini kazanmak. Gidip okulu da gezdi, kampüsü görünce daha da bir heyecanlandı. Nasipse inşallah kazanır. Biz de onlara dua ediyoruz. Rabbim haklarında hayırlısını nasip etsin. İnşallah emekleri boşa çıkmaz. Tüm öğrencilere başarılar diliyorum."

"Çocuklar pandemi sürecinden dolayı sınav moduna giremedi"

Çocukların pandemiden dolayı sınav moduna giremediklerini belirten Velilerden Nihat Ödemiş, "Çocukların hem okuldan uzak kalmaları hem de arkadaşlarından uzak kalmaları nedeniyle o atmosferleri pek yaşayamadılar. Kızım Sümeyye kendi imkanları ölçüsünde hazırlandı. Kızım veteriner hekim olmak istiyordu ama daha erken. İleriki süreçte ne olur zaman gösterecek. Allah tüm öğrencilerin emeklerini boşa çıkarmasın." dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz