Öğrencilere kahvaltı ikramı

Batman Belediyesi tarafından, "Kahvaltılı Sabahlar Okulda Başarı Sağlar" projesi kapsamında 3 okulda her sabah 2 bin 57 öğrenciye kahvaltı ikramında bulunuluyor.

Öğrencilere kahvaltı ikramı

İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Batman Belediyesi tarafından, 3 okulda her sabah 2 bin 57 öğrenciye kahvaltı ikramında bulunuluyor.

Kanun hükmünde kararname (KHK) kapsamında Batman Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Vali Yardımcısı Ertuğ Şevket Aksoy'un, vatandaşları belediye hizmeti ile buluşturmak amacıyla başlattığı çalışmalar sürüyor.

Sosyal sorumluluğu içeren çalışmalar doğrultusunda hazırlanan, "Kahvaltılı Sabahlar Okulda Başarı Sağlar" adlı projenin kentte sömestr tatilinin ardından uygulanmasına başlandı.

Proje ile her gün 3 okulda 2 bin 57 öğrenciye kahvaltı verilirken, öğrenciler okulda kahvaltı yapabilmenin mutluluğunu yaşıyor.

- "İşte belediyelerimizin yapması gereken bu"

Beraberinde Belediye Başkan Vekili Aksoy ile projenin uygulandığı okullardan Mehmet Akif İlkokulunu ziyaret eden Vali Ahmet Deniz, öğrencilerle aynı masada kahvaltı yaptı, onlarla sohbet etti.

Vali Deniz, kahvaltının öğrenciler için önemine değinerek, kentte her gün 2 bini aşkın öğrenciye kahvaltı verildiğini söyledi.

"Kahvaltı yapmadan sağlıklı bir nesil düşünmek mümkün değil. İşte belediyelerimizin yapması gereken bu. Sosyal belediyecilik de halkın parasını halkın hizmetine sunmayı gerektiriyor." diyen Deniz, çalışmanın hazırlanmasında ve uygulanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Deniz, benzer projelerin kentte uygulanmasına devam edileceğini vurgulayarak, Belediye Başkan Vekili Aksoy'un öncülüğünde belediye tarafından halka güzel hizmetler sunulması için başlatılan çalışmaların sürdüğünü kaydetti.

- "Kahvaltı hizmeti sürecek"

Aksoy, yıl sonuna kadar sürdürecekleri uygulamaya gelecek yıl daha çok okulda devam etmeyi planladıklarını söyledi.

"Geleceğimiz olan çocuklarımıza hem kahvaltı yapma alışkanlığını kazandırmayı hem de kahvaltı yapmak suretiyle derslerini daha iyi takip etmelerini sağlamayı amaçlıyoruz." ifadelerini kullanan Aksoy, bu projeye yeni hizmetlerin eklenebileceğini aktardı.

Proje kapsamında daha çok okulda bu uygulamayı gerçekleştirmek için Batmanlı hayırseverlere çağrıda bulunan Aksoy, katkı sunmak istemeleri halinde belediye ile irtibata geçebileceklerini belirtti.

Aksoy, "Ben üç okula, siz bir okula bu imkanı sağlarsınız böylece bu halka büyür. Vatandaşların sosyal medya hesaplarından ve bize gönderdikleri mesajlardan bu hizmetin daha çok okulda verilmesini istediklerini görüyoruz. Ancak bu bir bütçe meselesidir." dedi.

Hayırseverlerin, kurum ve kuruluşların katkısı ile daha iyi sonuçlar alacaklarını düşündüklerini dile getiren Aksoy, akıl ve gönül birliği içerisinde, vatandaşlarla bütünleşerek, onları dinleyerek, milletin kaynaklarını yine millet için kullanarak daha iyi hizmetler sunmaya çalışacaklarını söyledi. Aksoy, bu hizmetlerin süreceğini aktardı. Öğrenciler de kendilerine kahvaltı ikramında bulunan belediyeye teşekkür etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz