Öğrencileri geldi ama onlar yoktu

Ölen öğretmenlerinin resimlerini çiçeklerle süsleyen öğrencilerin, öğretmenlerinin annesi Lamia Çetin'e sarılarak birlikte ağlamaları törene katılanları duygulandırdı

Öğrencileri geldi ama onlar yoktu

Bismil ilçesindeki trafik kazasında hayatını kaybeden 4 öğretmen için görev yaptıkları köy okulunda anma töreni düzenlendi.

Batman-Bismil karayolunda 3 gün önce meydana gelen kazada ölen öğretmenler Hasan Ortaç, Halime Kadıkmak, Ahmet Çetin ve İhsan Bitgin için Akbaş Köyü İlköğretim Okulu'nda yapılan anma öncesi öğrenciler, çiçeklerle süsledikleri öğretmenlerinin resimlerini derslikteki masalarına bıraktı.

''4 öğretmenimiz bizim için eğitim şehididir''

Okul bahçesinde Kur'an-ı Kerim ve duaların okunmasıyla başlayan törende konuşan Bismil İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kemal Yılmaz, kazada 4 öğretmenin hayatını kaybetmesi dolayısıyla tüm eğitim camiasının büyük üzüntü içerisinde olduğunu söyledi.

''Sözün bittiği yerdeyiz'' diyen Yılmaz, ''Ülkemizin kanayan yarası olan trafik terörü yüzünü bu kez Bismil'de gösterdi. Kazalarda her gün çok sayıda insanımızı kaybetmekteyiz. Bu acıların son bulması en büyük dileğimizdir. Hiçbir söz öğretmenlerimizi geri getirmeyecektir. Ancak bu okuldaki öğrencilerimizin başarıları, öğretmenlerimizin gururları olacaktır. Kazada hayatını kaybeden 4 öğretmenimiz bizim için eğitim şehididir'' şeklinde konuştu.

Çiçeklerle süsledikleri öğretmenlerinin resimlerini masalarına bırakan öğrenciler ile okulda görev yapan mesai arkadaşları tören boyunca gözyaşlarını tutamadı. Öğrencilerin kazada yaşamını yitiren öğretmen Ahmet Çetin'in annesi Lamia Çetin'e sarılarak birlikte ağlamaları törene katılanları duygulandırdı.

Gözyaşları sel olup aktı

Törene Bismil Kaymakamı Harun Başıbüyük ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Şemsettin Arpas'ın yanı sıra öğretmenlerin yakınları, öğrenciler ile çok sayıda vatandaş da katıldı.

Akbaş Köyü İlköğretim Okulu Müdürü Hasan Ortaç'ın kullandığı 21 TA 603 plakalı otomobilin, Batman-Bismil karayolunun 17. kilometresinde bariyerlere çarpması sonucu meydana gelen kazada öğretmenler Hasan Ortaç, Halime Kadıkmak, Ahmet Çetin ve İhsan Bitgin hayatını kaybetmiş, öğretmen Seher Keklik ise yaralanmıştı.

Öte yandan Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alınan yaralı Seher Keklik'in sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz