Öğrencileri okutacak!

Diyarbakır Gaffar Okkan Anadolu Lisesi resim öğretmeni Ayşe Yıldırım, 15 öğrenci ile yıl içinde yaptığı 80 yağlıboya tablosunu Ankara ve Diyarbakır'da sergiledi. Resim sergisinden elde edilecek gelir ile üniversite sınavına hazırlanan 6 öğrencinin özel dershane masrafı karşılanacak.

Öğrencileri okutacak!

Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde uzun yıllar diyaliz hemşiresi olarak çalışan Ayşe Yıldırım, Dicle Üniversitesi resim bölümünü bitirdikten sonra Gaffar Okkan Anadolu Lisesi'nde öğretmen olarak göreve başladı. Öğrencileri ile birlikte 80 yağlıboya tablo yapan Yıldırım, resimleri önce Ankara, ardından da Diyarbakır'da sergiledi. Resim sergisinden elde edilecek gelir ile üniversite sınavına hazırlanan, ancak maddi imkansızlıktan ötürü dershaneye gidemeyen 6 öğrencinin dershane masrafı karşılanacak.

SERGİNİN GELİRİ ÖĞRENCİLERE

Ayşe Yıldırım. "Gelecek yıl üniversite sınavına girecek olan çok başarılı öğrencilerimiz var. Bu öğrencilerimiz dershaneye gidemedikleri için biz de sergi açarak onlara katkı yapmayı düşündük. Serginin geliri ile dershane masraflarını karşılayacağız. Bu serginin hazırlanmasında öğrencilerimin büyük katkısı oldu" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz