Öğretim elemanlarına proje eğitimi

5-6 Aralık 2016 tarihlerinde üniversitemizin farklı birimlerinden öğretim üyelerimizin katıldığı ve Karacadağ Kalkınma Ajansı tarafından verilen PCM-Project Cycle Management (Proje Döngüsü Yönetimi) eğitimi tamamladı.

Öğretim elemanlarına proje eğitimi

Katılımcıların AB (Avrupa Birliği) hibeleri ve Kalkınma Ajanslarına yönelik proje imkanları hakkında bilgilendirilmesi ile proje hazırlama, uygulama, izleme ve değerlendirme faaliyetlerinin kalitesinin iyileştirilmesi amaçlanan eğitimle öğretim üyelerimizin proje tabanlı düşünebilme ve projelerini  mantıksal çerçeve yaklaşımıyla hazırlayabilme imkanı bularak, çalıştıkları birimin yönetsel, mali ve akademik kapasitelerinin artırılmasına katkıda bulunması hedeflendi.

PROJE EĞİTİMİ

Eğitimin son dersinde öğretim üyelerinin yanında olan ve Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Hasan MARAL’a bir teşekkür ziyareti gerçekleştiren üniversitemiz Genel Sekreter Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ufuk Bircan, yeni dönemle birlikte Dicle Üniversitesi’nde bu gibi eğitimlere ağırlık verileceğini belirterek, amaçlarının yürütülen bilimsel faaliyetlerin mümkün olduğunca projelendirilmesi olduğunu ifade etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz