Öğretmen anketi yaptılar

Özel bir okul, bölgedeki eğitimin önemli sorunlarından biri olan İngilizce öğretimi ile ilgili anket çalışması yaptı.

Öğretmen anketi yaptılar

Diyarbakır'da bulunan özel bir kolej, bölgedeki eğitimin önemli sorunlarından biri olan İngilizce öğretimi ile ilgili anket çalışması yaptı. İngilizce Öğretmeni Sezgin Çocuk, anketin öğrencilerin İngilizce ders kitaplarında bulunan görsellerle ilgili algılarını öğrenmek amacıyla yapıldığını söyledi.

İNGİLİZCE ÖĞRETMENLİĞİ

Anketin sadece öğrenci algılarını öğrenmek için uygulandığını ifade eden Çocuk, "Görsellerin İngilizce'yi genç yaşta öğrenen öğrencilerin dili öğrenmesine olan avantajlarını ya da dezavantajlarını ortaya koyabilmek için daha çok bilimsel çalışma yapılması gerekiyor. Anketin öğrenci algılarına yönelik ortaya çıkardığı bazı sonuçlar ile resimli boyamanın öğretici fikrine öğrencilerin yüzde 81'i katıldı." şeklinde konuştu.

ÖĞRENCİLERİN ALGILARI

Öğrenci algılarının sonuçlarla ortaya çıktığını dile getiren Çocuk, öğrencilerin büyük bir çoğunluğunun görsellerle ilgili pozitif düşüncelere sahip olmasının önemli bir şey olduğunu ifade etti.

Özel Nil Koleji Okul Müdür Yardımcısı Recep Kepenek ise "Okulumuzda öğrencilerin İngilizce iletişimini sağlamak, güçlendirmek ve ilerleyişlerini görmek için böyle bir anket uyguladık. Anket sayesinde kullanacağımız ders materyallerini daha dikkatle seçeceğiz." dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz