Öğretmen ataması ne zaman yapılacak, kaç bin alım olacak?

Mart ayına giriyor olmamıza rağmen hala öğretmen atamalarıyla ilgili sayı açıklanmış değil. 2023 Kpss puanlarını ceplerine koyan öğretmenler Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gelecek müjdeyi bekliyorlar. Peki, 2024 öğretmen atamaları ne zaman yapılacak? Tarih belli oldu mu?

Öğretmen ataması ne zaman yapılacak, kaç bin alım olacak?

2024 öğretmen atamalarının ne zaman yapılacağına yönelik tarih araştırmaları sürmeye devam ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılacak duyuruyu bekleyen öğretmen adayları, Bakan Yusuf Tekin'in açıklamalarını yakından takip ediyor. 

BAKAN TEKİN'DEN ÖĞRETMEN ATAMASI AÇIKLAMASI

Bakan Tekin, geçtiğimiz aylarda yeni öğretmen atamalarına ilişkin şu açıklamada bulunmuştu;

"2023 KPSS puanıyla öğretmen atamasını yapacağız ve tahmin ediyorum önümüzdeki günlerde Hazine ve Maliye Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı Strateji Başkanlığı ve Cumhurbaşkanlığımızın bize vereceği kadro sayısı doğrultusunda takvimimizi oluşturacağız.

Alabileceğimiz en yüksek sayıyı, atanacak toplam kamu personelinin büyük çoğunluğunun öğretmen olacağını tahmin ediyorum ama henüz sayıyla ilgili bir şey söylemem yanlış olur ama tahmin ediyorum önümüzdeki Kabine Toplantısı'nda bu zaten gündeme gelir.

Ondan sonra da bize tahsis edilecek atama sayısına göre, biz de oturup branş bazlı olarak dağılımını yapacağız."

Bir grup siyasetçinin öğretmen atama sayısını sosyal medyada takipçi artırma mekanizmasına dönüştürdüğünü ve bundan rahatsız olduğunu söyleyen Tekin, "Şuna güvensin arkadaşlarımız, biz Millî Eğitim Bakanlığı olarak alabileceğimiz en yüksek atama sayısını alacağız.

Sayın Cumhurbaşkanımız da Hazine ve Maliye Bakanımız da en yüksek rakamı vereceklerini de deklare ettiler zaten ama onun bütçe planının bir gözükmesi, ortaya çıkması lazım." ifadelerinde bulundu.

2024 ÖĞRETMEN ATAMASI NE ZAMAN YAPILACAK?

2024 yılı öğretmen atamaları sürecine ilişkin takvimin mart ayında belli olması bekleniyor. Branş dağılımının ardından atama takviminin paylaşılması bekleniyor.

KADRO VE BRANŞ DAĞILIMI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2024 MEB öğretmen atama takviminin belli olmasıyla kontenjanlar ve branş dağılımları açıklanacak.

Kaynak: Diyarbakır Söz