Görüş Bildir

Öğretmen Müjde Bekliyor

Öğretmenler, 18. Milli Eğitim Şurası`nda, kabul edilen, tüm öğretmenlere her 24 Kasım Öğretmenler Günü`nde bir maaş tutarında ikramiye verilmesi kararının uygulanmasını bekliyor.

Öğretmen Müjde Bekliyor

Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, kamuda ‘eşit işe eşit ücret` uygulamasını gerçekleştirmek için çıkarılan 666 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname`de öğretmenlerin unutulduğunu ve kamuda en düşük ücret alan kesim haline geldiğini öne sürerek, “Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan`a bu yöndeki haklı ve makul talebimizi içeren mektubumuzu gönderdik. Sayın Başbakan`dan 24 Kasım`da öğretmenlerimiz için her an bir müjde bekliyoruz.” dedi.

ÖĞRETMENLERİN BEKLENTİSİ

Sendikanın yönetim kurulu toplantısında 24 Kasım Öğretmenler Günü`nü kutlama kararı aldıklarını söyleyen Avcı, 24 Kasım`da öğretmenler ve eğitim çalışanlarını mutlu edecek bir açıklama için kulis ve diplomasi içerikli çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi.

BAKAN DİNÇER’E MEKTUP

 

Konuyla ilgili bir mektupta Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer`e gönderdiklerini ve gelişmelerden oldukça ümitvar olduklarını söyleyen Avcı, “Moral, öz güven ve motivasyonu yüksek bir eğitim ordusu ancak 2023 vizyonuna uygun bilimsel, nitelikli ve verimli bir eğitim hizmeti verebilir.

Fatih projesi ve 4+4+4 eğitim modeli başta olmak gerçekleştirilen reformların sağlıklı bir şekilde hayata geçmesi için, eğitimcilerin ekonomik, demokratik, mesleki ve özlük haklarının geliştirilmesi gerekiyor.

24 Kasım müjdesi olarak, öğretmenlerin ek göstergelerinin 3 bin 600`e yükseltilmesi yahut ek ödemelerin tüm eğitim çalışanlarının yararlanabileceği şekilde ücretlere ve emekli maaşlarına da yansıtılması şeklinde bir düzenlemenin de mümkün olabileceğini düşünüyoruz.” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi