''Öğretmenim Ben Tatvan'ı Bile Görmedim'' projesi

Tatvan'a bağlı köylerde eğitimini sürdüren 91 kız öğrenci, proje kapsamında hem ilçelerini hem de çeşitli illeri görme şansı bulacak

''Öğretmenim Ben Tatvan'ı Bile Görmedim'' projesi

Tatvan'a bağlı köylerde eğitimini sürdüren 91 kız öğrenci, ''Öğretmenim Ben Tatvan'ı Bile Görmedim'' projesi kapsamında hem ilçelerini hem de çeşitli illeri görme şansı bulacak.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Sosyal Destek Programı (SODES) çerçevesinde hazırlanan proje ile köylerde eğitimini sürdüren 91 kız öğrenci Türkiye gezisine çıktı.

Öğretmenleri gözetiminde Ankara, Konya, Nevşehir, Çanakkale ve İstanbul'daki tarihi yerleri gezecek olan öğrenciler, ilk kez ilçe dışına çıkmanın mutluluğunu yaşadı.

ÖĞRETMENİM BEN TATVANI GÖRMEDİM

Milli Eğitim Müdürü Mahfuz Bayar, gazetecilere yaptığı açıklamada, ailelerinin rızası ile öğretmenleri gözetiminde geziye katılan öğrencilere, Türkiye'nin kültürel ve tarihi dokusunun tanıtılacağını söyledi.

Öğrencilerin bu geziyle birçok yeri tanıma fırsatı bulacağına değinen Bayar, şöyle konuştu:

''Bu gezi öğrencilerin ufkunu açacak. Öğrenciler Türkiye'nin çok farklı yörelerini görecek, bilgilenecek ve tanıyacak. Bu gezi, köyde yaşamış ve yaşadığı yerden başka yeri görme şansı bulamayan kızlar için büyük bir farkındalık yaratacak. Çocukların okula, eğitime ve okumaya karşı ilgisi artacak. Ayrıca öğrenciler birbiriyle kaynaşacak ve farklı arkadaş gruplarıyla tanışacak.''

ÖĞRENCİLERE HAFTALIK GEZİLER

Bir hafta sürecek geziye 14 okuldan yaşları 11 ile 14 arasında değişen kız öğrencilerin katıldığını ifade eden Bayar, öğrencilere 10 öğretmenin refakat edeceğini dile getirdi.

Bayar, projenin üç ay süreceğini bildirerek, proje kapsamında çok sayıda öğrencinin hem ilçe merkezini hem de il dışını görme fırsatı bulacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz