Öğretmenin yanlış yapma lüksü yok!

Diyarbakır'da "Öğretmenler Günü" çeşitli etkinliklerle kutlandı. Vali Su, “Her mesleğin yanlış yapma lüksü olabilir ama öğretmenlik mesleğinin yanlış yapma lüksü yok. Hepimizin hayatında öğretmenlerimizin mutlaka bir izi vardır. Dedi

Öğretmenin yanlış yapma lüksü yok!

Diyarbakır'da 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Diyarbakır'da merkez Yenişehir ilçesindeki Anıt Park'ta düzenlenen törende, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Küçükali Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sona erdi.

Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi'nde yapılan etkinlikte de, şehit öğretmenler anısına hazırlanan slayt gösterisi yapıldı, öğrenci ve öğretmen tarafından şiirler okundu.

HAM MADDESİ İNSAN

Vali Ali İhsan Su, programda, bütün öğretmenlerin Öğretmenler Günü'nü kutlayarak, öğretmenliğin çok özel bir meslek olduğunu söyledi.

Dünyanın en önemli işini öğretmenlerin yaptığını ifade eden Su, şöyle konuştu:

"Her mesleğin kullandığı bir hammadde var. Hammaddenin kıymeti mesleğin kıymetini de ortaya çıkarır. Öğretmenlik mesleğinin hammaddesi insan. Her mesleğin yanlış yapma lüksü olabilir ama öğretmenlik mesleğinin yanlış yapma lüksü yok. Hepimizin hayatında öğretmenlerimizin mutlaka bir izi vardır. Her meslek emekli olduktan sonra itibar olarak azalır öğretmenlik mesleği öyle bir meslek ki ölene kadar her zaman itibarı olan, saygı duyulan bir meslek."

İl Milli Eğitim Müdürü Küçükali'nin konuşmasının ardından, öğretmenler arasında düzenlenen resim yarışmasında dereceye giren öğretmenlere ve şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi, göreve yeni başlayan eğitimciler öğretmen andını okudu.

Öğretmenlerden oluşan ekibin, Burdur yöresine ait halk oyunu gösterisi yaptığı etkinlikte, öğretmen ve öğrenciler tarafından oluşturulan koro türküler seslendirildi.

Etkinliğe, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çelenk, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Çiftçi, öğrenci ve öğretmenler katıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz