Okullar tatil!

Kar yağışı ve soğuk hava eğitimi de vurdu. Diyarbakır, Bitlis ve Şanlıurfa’da eğitim ve öğretim bir gün süreyle tatil edildi.

Okullar tatil!

Etkili olan kar ve olumsuz hava şartları nedeniyle Diyarbakır, Bitlis, Şanlıurfa ve Siirt ile Bingöl başta olmak üzere bir çok elde, eğitime ara verildi.

DİYARBAKIR İL GENELİNDE

Yoğun kar yağışı dolayısıyla Diyarbakır il genelinde 1, Çüngüş ilçesinde 2 gün olmak üzere tüm resmi ve özel okullarda eğitim öğretime ara verildi.

Konuya ilişkin duyuruyu sosyal medya hesabından yapan Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, "Sevgili öğrenciler ve kıymetli velilerimiz, Diyarbakır'ımızda etkili olan kar yağışı nedeniyle İl genelinde 6 Şubat Pazartesi Eğitim öğretime (örgün ve yaygın eğitime) 1 günlüğüne ara verilmiştir. Hamile ve engelli kamu personelimiz de idari izinlidir." ifadelerini kullandı.

Çüngüş ilçesinde verilen 2 günlük kar tatilinin duyurusunu ise İlçe Kaymakamı Tuncay Kaldırım sosyal medya hesabından yaparak şu ifadelere yer verdi:

"İlçemizde müdavemet edecek olan kesif kar yağışından naşi, öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin can güvenliği düşünülerek; Tüm resmi örgün ve yaygın eğitim kurumlarında eğitim öğretim faaliyetlerine 2 gün süre ile ara verilmiştir." 

BİTLİS İL GENELİNDE

Bitlis'te akşam saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle merkez ile Güroymak, Mutki ve Hizan ilçelerinde eğitime bir gün süreyle ara verildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle ulaşımda yaşanabilecek aksaklıklar da göz önünde bulundurularak 6 Şubat Pazartesi günü, Bitlis merkez, Güroymak ve Hizan ilçelerinde eğitim-öğretime bir gün süreyle ara verildi.

 ŞANLIURFA’DA BİR GÜN

Şanlıurfa'da ise eğitime kar yağışı nedeniyle ara verildi.

Hava şartları ve devam eden kış koşulları nedeniyle Siirt'in Şirvan ilçesinde de  Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ilçe dışındaki tüm köy okullarında, eğitim ve öğretime 2 gün süreyle ara verildi.

Ayrıca, kamu kurumlarında çalışan engelli ve hamile personellerin de idari izinli sayılacağı ifade edildi.

BİNGÖL’DE İKİ GÜN ARA

Bingöl'de olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelinde eğitime iki gün ara verildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz