Okullara kütüphane!

Siirt Emniyet Müdürlüğü okullara 6 kütüphane kurdu

Okullara kütüphane!

Siirt Emniyet Müdürlüğü, 4 ilköğretim okulu ile 2 lisede kütüphane kurdu. İl merkezinin varoşlarında yer alan Şehit Davut İlbaş İlköğretim Okulunda düzenlenen kütüphane açılışında konuşan Emniyet Müdürü Recep Güven, insanların eğitimi konusunda herkese görev düştüğünü söyledi.

Görevlerinin suç oranını azaltmak ve huzuru sağlamak olduğunu belirten Güven, “Bunun için de iyi yetişmiş, topluma yararlı, bilinçli, pozitif düşünen aydın insanlar yetiştirmek gerekiyor. Bu nedenle okullarımızla yakın bir işbirliği içerisinde geleceğin büyükleri olan çocuk ve gençlerimize yönelik projeler uyguluyoruz. Bu kapsamda 4'ü ilköğretim 2'si lise olmak üzere toplam 6 okulumuza birer kitaplık kurduk. Mevcut kitaplıklarını zenginleştirdik. Eğitim konusunda herkesin önem vermesi gereken bir konudur.” dedi.

KÜTÜPHANE KURULDU

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünün organizasyonuyla Emniyet müdürlüğüne bağlı birimlerce sağlanan 6 bin 715 i hikâye ve roman, 1041 sınavlara hazırlık kitabı ve 600 adedi ansiklopedi ve kaynak kitap olmak üzere 8 bin 356 kitabın 6 okula dağıtılacağı açıklandı.

Şehit Davut İlbaş İlköğretim Okulu yönetici ve öğretmenleri de katkılarından dolayı Emniyet Müdürü Recep Güven ve diğer yetkililere teşekkür etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz