Okullara “Siyer Yarışması” ziyareti

Peygamber Sevdalıları Vakfı yetkilileri, Derik Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’ni ziyaret ederek, umre ödüllü siyer yarışması hakkında bilgiler verdi.

Okullara “Siyer Yarışması” ziyareti

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından “Onu Oku, Onu Yaşa” sloganıyla Türkiye genelinde düzenlenecek olan siyer yarışması, 2 Şubat Pazar günü yapılacak.

Sınav kapsamında Mardin merkez ve ilçelerinde de hem kayıtlar alınıyor hem de okullar ziyaret edilerek yapılacak sınav hakkında bilgilendirilmelerde bulunuyor.

Peygamber Sevdalıları Vakfı temsilcileri, Derik Kız Anadolu İmam Hatip Lisesini ziyaret ederek, sınav hakkında okul yönetimi ve öğrenciler bilgiler verdi.

Türkiye genelinde düzenlenecek siyer yarışması ile ilgili düşüncelerini dile getiren Okul Müdürü Sedat Temel, Siyer Sınavı çalışmalarını memnuniyetle karşıladıklarını ve her sene bir gelenek olarak sürdürmesinden mutluluk duyduklarını ifade etti.

YARIŞ İÇERİSİNDELER

Öğrencilerin tatlı bir yarış şevkiyle yarışmaya dâhil olduklarını dile getiren Temel, “Bu tür hayırlı etkinlikler vesilesiyle ifsat edilmeye çalışılan toplumumuzun fıtratına kavuşması için çok önemli görüyorum. Çünkü Peygamberimizi sevmek ve yaşamak O'nu tanımakla başladığının bilincindeyiz. Yapılan bu hayırlı çalışmaya vesile ve önayak olan siz Peygamber Sevdalıları Vakıf gönüllülerinden Allah razı olsun.” dedi.

Göstermiş oldukları ilgiden dolayı teşekküllerini ileten Peygamber Sevdalıları Vakfı Derik Temsilcisi Ahmet Aktaş da okulları gezerek okul müdürleri başta olmak üzere öğretmen ve öğrencilere bilgilendirmelerde bulunduklarını ifade etti.

Yapılacak siyer yarışmasına büyük bir teveccühün var olduğunu belirten Aktaş, “Allah`a hamdolsun şimdiye kadar birçok kişi kayıt yaptı. Ziyaretlerde vakfımızın çalışmalarını anlatıyoruz.”  dedi.

Okul öğrencileri ise yapılacak yarışmaya katılacaklarını söylediler.

Kaynak: Diyarbakır Söz