ÖSYM fotoğraf güncelleme 2020 ÖSYM fotoğraf değiştirme edevlet ve AİS şifresi ile mümkün

ÖSYM fotoğraf güncelleme 2020 araması ÖSYM sınav başvurusu yapmak isteyen binlerce kişi tarafından şu sıralar çok sık soruluyor. Yeni ÖSYM sınavına girmek için ÖSYM başvurularını tamamlamak adına ÖSYM fotoğraf değiştirme, ÖSYM fotoğraf güncelleme 2020 tüm detayları yanlışsız olarak tamamlamanız için araştırdık. Aktif olan ÖSYM sisteminden fotoğraf değiştirme işlemlerinin nasıl yapıldığını aşağıda bulabilirsiniz.

ÖSYM fotoğraf güncelleme 2020 ÖSYM fotoğraf değiştirme edevlet ve AİS şifresi ile mümkün

ÖSYM fotoğraf güncelleme 2020 araması ÖSYM sınav başvurusu yapmak isteyen binlerce kişi tarafından şu sıralar çok sık soruluyor. Yeni ÖSYM sınavına girmek için ÖSYM başvurularını tamamlamak adına ÖSYM fotoğraf değiştirme, ÖSYM fotoğraf güncelleme 2020 tüm detayları yanlışsız olarak tamamlamanız için araştırdık. Aktif olan ÖSYM sisteminden fotoğraf değiştirme işlemlerinin nasıl yapıldığını aşağıda bulabilirsiniz. 

ÖSYM fotoğraf güncellemesi 2020 detayları oluşturuldu. ÖSYM sınavlarına girmek çin düzenlenmesi gereken bilgilerden biri de fotoğraf değiştirilmesi olmakta iken, ÖSYM fotoğraf değiştirme, ÖSYM fotoğraf güncelleme 2020 işlemlerini E Devlet ifreniz ile yapabileceğinizi unutmayın. 

ÖSYM AİS ya da E-Devlet şifresi ile ÖSYM fotoğraf güncelleme işinizi kolaylıkla yapabilirsiniz. 

FOTOĞRAF DEĞİŞTİRMEDE KOLAYLIK

ÖSYM, fotoğraflarının süresi dolan öğrencilerin fotoğraflarını güncellemek için herhangi bir sınava başvuru yapma şartını kaldırdı. Ayrıca ÖSYM öğrencilerin fotoğraflarını güncellemelerinde kolaylıklar sağlayan bir düzenleme yaptı.

ÖSYM tarafından fotoğraf güncellemesi için alınan ücrette 1 Şubat 2018 tarihinde kaldırılmıştı. Böylece, fotoğrafının geçerlilik süresi dolan adaylar herhangi bir sınava başvuruda bulunmadan ÖSYM Sınav Koordinatörlüğü(SK) ve Sınav Koordinatörlüğü yetkisi olan başvuru merkezlerinde fotoğraflarını ücretsiz bir şekilde güncelleyebilmektedirler.

ÖSYM FOTOĞRAF GÜNCELLEME NASIL YAPILIR?

Fotoğraf güncelleme işlemi için aşağıdaki adımların takip edilmesi gerekiyor;

1- ÖSYM AİS sayfasına giriş yapın.

2-Giriş yaptığınız ekrandan sol altta kalan Fotoğraf bilgilerim yazısına tıklayın.

3-Burada fotoğrafınız onaylanmıştır uyarısını alıyorsanız, yeniden fotoğraf onaylatmanıza gerek kalmayacaktır. Eğer farklı bir uyarı alıyorsanız şu adımları uygulamanız gerekmektedir;

Çekilen her fotoğraf ÖSYM tarafından kontrol edilmektedir. Fotoğrafınız ÖSYM tarafından reddedilmediği sürece çekim tarihinden itibaren 50 aydır.

ÖSYM tarafından fotoğrafınız uygun bulunmayarak reddedilmişse "Sınav Fotoğraf Güncelleme" süreci içerisinde fotoğrafınızı güncelletmeniz gerekmektedir. Sınav fotoğrafınızı, başvuru dönemi içerisinde fotoğrafınızın çekildiği başvuru merkezinde ücretsiz olarak güncelletebilirsiniz.

Kaynak: Diyarbakır Söz