Özel Dicleye operasyon!

Sabah saatlerinde okulların bulunduğu yerleşkeye gelen güvenlik görevlileri, bir ihbarı gerekçe göstererek bilgisayarların imajlarını alacaklarını belirtti. Okul Müdürü Tuncay Şen ile okulun avukatlarının gözetiminde polis memurları bilgisayarların imajlarını aldı. Okula hafta sonu etkinlikleri için gelen bazı öğrenciler yaşananlar karşısında geri dönmek zorunda kaldı.

Özel Dicleye operasyon!

Özel Dicle Koleji’ne polis şikayet üzerine operasyon düzenledi. Polis savcılık talebi üzerine okulun bilgisayarlarının imajlarını aldı. Arama kararının BİMER’e yapılan bir ihbar üzerine alındığı öğrenildi.

Okulun bulunduğu Kayapınar ilçesi Diclekent semtine sabah saatlerinde İl Emniyet Müdürlüğünden 15’e yakın polis memuru gitti. Polis memurları, savcılık kararını ve yapılan ihbarı göstererek okulun bilgisayarlarının imajını alma talimatını yerine getireceklerini belirtti. Okulun giriş ve çıkışlarının olduğu nizamiyede bekleyen polisler, görevliler dışında kimsenin içeri girmesine izin vermedi. Basın mensuplarının da içeri alınması yasaklandı. Güvenlik görevlileri okul idarecileri ve avukatları eşliğinde bilgisayarların imajını almaya başladı.

OKUL MÜDÜRÜ ŞEN

Okul müdürü Tuncay Şen yaşanan durumun hoş bir şey olmadığın ancak artık bu sürece alıştıklarını söyledi. Şen şunları söyledi: “ Asgari ayda bir, herhangi bir sebeple içi dolu ya da boş okulumuza birilerinin gelip denetleme adı altında bir şeyler yapmasına alıştık. Açıkçası bugün de rutin daha öncekilerin karşılığının olmadığı gibi anlamsız bir ihbar gerekçesiyledir. Güya birisi şikayette bulunuyor ve biz sayın Cumhurbaşkanının seslerinde değişiklik yapma suretiyle montaj yapıyoruz. Böyle bir iddia var. Bu herkes tarafından komik karşılanıyor Sonuçta ortada resmi bir karar var. Bunun gereğinin yapılması gerekiyor. Sadece bilgisayar imajları alınacak.” diye konuştu.

AVUKAT TEK: İDDİA GÜLÜNÇ

Okulun avukatı Mehmet Zeki Tek ise BİMER üzerinden bir ihbar yapıldığını belirterek, “ Ömer B. ismiyle yapılan ihbarda cumhurbaşkanının sesinin okuldaki bilgisayarlara değiştirilip montajlandığı iddia ediliyor” dedi.

İhbarın sahte olup olmadığını henüz bilmediklerini arama kararında sadece ihbarı yapan şahsın isminin olduğunu belirten Tek, “Er ya da geç gerçek ortaya çıkacaktır.” ifadelerini kullandı.

VELİLER TEPKİ GÖSTERDİ

Bu arada hafta sonu etkinliği için çocuklarını okula getiren bazı velileri okulun girişindeki kulübede polis karşıladı. Güvenlik görevlileri, okulda arama olduğunu belirterek öğrencilerin de girişinin yasak olduğunu belirtti. Bunun üzerine veliler çocuklarıyla geri dönmek zorunda kaldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz