Parkta kitap okuma!

Dicle Üniversitesi Bilge Gençlik Kulübünce parkta kitap okuma etkinliği düzenlendi.

Parkta kitap okuma!

Diyarbakır Dicle Üniversitesi Bilge Gençlik Kulübünce, kitap okumanın önemi vurgulamak amacıyla bir parkta kitap okuma etkinliği gerçekleştirildi.

Bilge Gençlik Kulübünce Kayapınar ilçesinde bulunan Park Orman'da kitap okuma etkinliği düzenlendi. Liseli ve üniversiteli öğrenciler, açık alanda kitap okudu.

Gençlerin en büyük probleminin kitap okumamak olduğuna dikkat çeken Bilge Gençlik Kulübü Başkanı Ahmet Haksever, etkinlik ile kitap okuma alışkanlığının önemine dikkatleri çekmek istediklerini söyledi.

KİTAP OKUMA

Etkinliğine katılan HÜDA PAR Diyarbakır Gençlik Kolları Başkanı Yasin Dursun da kitap okumanın topluma çok faydalı olduğunu kaydetti.

Dursun, Kur'an-ı Kerim'de okumanın önemine dikkat çekmek için inen ilk ayetin "Oku" emri ile başladığını aktararak, şöyle konuştu:

"Kitap okuma faaliyeti toplum için önemli bir konudur. Ne yazık ki toplum olarak çok az okuyoruz. Az okuduğumuz için de geri kalıyoruz. Onun için üzerimizde oynanan oyunları fark edip bunları deşifre edemiyoruz. Onun için biz bütün genç kardeşlerimizi okumaya teşvik ediyoruz. Okumaları gerektiğini onlara ısrarla söylüyoruz."

Öte yandan, polis, açık alanda toplu etkinlik yapılmasının yasak olduğunu hatırlattı. Bunun üzerine etkinlik sona erdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz