Polis Amca Kütüphanesi öğrencilerin hizmetinde

TPAO Bölge Müdürlüğü ile İl Emniyet Müdürlüğü’nün ortaklaşa yürüttüğü SODES projesi kapsamında Batman'da GAP İlkokulu’nda 'Polis Amca Kütüphanesi' oluşturuldu.

Polis Amca Kütüphanesi öğrencilerin hizmetinde

Raflarını TPAO’nun yaptırdığı, kitaplarını ise Emniyet Müdürlüğü’nün temin ettiği kütüphanenin açılışını Vali Yılmaz Arslan okul öğrencileriyle birlikte yaptı. Vali Arslan, kütüphane açılışının ardından hikaye kitabı okuyarak, öğrencilerle bir süre sohbet etti. Kütüphaneyi ve raflarda yer alan kitapları yakından inceleyen Vali Arslan, yetkililerden de bilgi aldı. Açılışı yapılan kütüphanede 610 adet kitabın yer aldığı belirtildi.

POLİS AMCA KÜTÜPHANESİ

Kütüphane açılışında çocuklara bir de sürpriz yapılarak tiyatro oyuncusu ve 2008 dünya balon katlama şampiyonu Dündar Mecran tarafından ‘balon katlama gösterisi’ düzenlendi. Kütüphane sevinci yaşayan öğrenciler, balon şöleni ile ayrı bir keyif yaşadı.

SODES kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü ve TPAO iş birliğiyle 2012’de 11 kütüphane açıldı. 2013 yılının sonlarına doğru 6 kütüphane daha okullara kazandırılacak.

Kaynak: Diyarbakır Söz