Polisten başarılı öğrencilere ödül

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) sınavında başarılı olan öğrenciler ödüllendirildi.

Polisten başarılı öğrencilere ödül

İlçe emniyet ve milli eğitim müdürlüklerince "Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek İçin Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destekleme Projesi" kapsamında başarılı olan öğrencilere ödül dağıtıldı.

Selahaddin Eyyubi Kültür Merkezi'nde düzenlenen ödül törenine katılan Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Türkiye'nin her alanda büyük ülkelerle yarışır duruma yükseldiğini söyledi. Toprak, "Günümüzde birçok ülke iyi imkanlara rağmen dünyaya bir katkı sunamıyor ve kendilerini geliştiremiyor. Ne kadar bütçeleri olursa olsun bazı konularda belli yerlere bağlı kalıyorlar. Ama Türkiye çok şükür kendi ayakları üzerinde duran, diğer ülkelerle ekonomide yarışır durumda." diye konuştu.

ÖĞRENCİLERLE POLİS KAYNAŞMASI

Yüksekova Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı da, Çanakkale'yi geçemeyenlerin günümüzde farklı maşalar kullanarak emellerine ulaşmaya çalıştıklarını kaydetti. Kaşıkçı, "Sakarya'da yenemedikleri Türkiye Cumhuriyeti'ni farklı maşalar kullanılarak yıkmak istiyorlar. Bugünün PKK'sı da, FETÖ'sü de, DEAŞ'ı da aynı kaynaktan besleniyor. Bütün emelleri bu ülkenin huzurunu ve geleceğini bozmaktır." dedi.

Konuşmaların ardından TEOG sınavı ile okullarında başarılı gösteren 120 öğrenciye, proje kapsamında temin edilen sınavlara hazırlık seti, kırtasiye malzemesi ve çanta dağıtıldı.

Programa, Yüksekova 3'üncü Piyade Tümen Komutanı Tuğgeneral Metin Tokel, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, Yüksekova Cumhuriyet Başsavcısı Turgut Türkmen, kurum amirleri, öğretmenler ile öğrenciler katıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz