Rehber öğretmenler sene başı toplantısı yapıldı

Batman'da 2012-2013 Eğitim Öğretim Yılı Rehber Öğretmenler Toplantısı, Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Rehber öğretmenler sene başı toplantısı yapıldı

Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Bahattin Atilla, 2011-2012 eğitim öğretim yılında yapılan rehberlik çalışmaları ve yeni eğitim sisteminin getirdiği değişiklikleri anlattı. Yeni Eğitim sistemiyle beraber okullarda rehberlik anlayışının hakim olmasının daha önemli hale geldiğine dikkat çeken Bahattin Atilla; rehberlik anlayışının okullarda var olmasının, bir okulun başarısında ve öğrencilerin gelişiminde çok önemli bir yer teşkil ettiğini söyledi.

REHBERLER BULUŞTU

Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Hüseyin Yaz ise okullarda çalışan rehber öğretmenlerin koordinasyon halinde çalışmalarının önemine değindi. Yaz, okula yeni başlayan öğrencilerle yapılabilecek oryantasyon çalışmalarından okullardaki rehberlik panolarının da daha dikkat çekici ve işlevsel olması gerektiğinden söz etti.

Toplantıya katılan rehber öğretmenler de uygulamada yaşanan aksaklıkları ve bunların çözümü için önerilerini paylaştı. Toplantı sonunda rehber öğretmenlere, yıl boyunca yapacakları çalışmalar ve gösterecekleri performans için teşekkür edildi. Toplantıya, 220 rehber öğretmen katıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz