Rektörlük seçimine STK'lar karışınca

Bitlis Eren Üniversitesi'ndeki rektörlük seçimleriyle ilgili bazı sivil toplum kuruluşların (STK) basın açıklaması yapması ve iddialar ortaya atılmasına Rektör Prof.Dr. Mahmut Doğru tepki gösterdi.

Rektörlük seçimine STK'lar karışınca

Konuyla ilgili açıklama yapan Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Mahmut Doğru, “Üniversiteler anayasal özerk kuruluşlardır. Rektör adayı belirleme seçimleri anayasada öğretim üyelerine verilmiş bir haktır ve dışarıdan bu sürece herhangi bir müdahale kabul edilemez. Bitlis’teki STK’lar adına yapıldığı söylenen ve üniversite öğretim elemanlarının elektronik postalarına da gönderilen ve art niyetli bulduğumuz bu açıklama hem üniversitenin özerkliğine aykırıdır hem de oy kullanacakların iradesine müdahale olup anayasal bir suçtur." dedi.

STK’LAR SEÇİME MÜDAHALE EDİNCE

Kullanılan ifadelerin gerçeği yansıtmadığını kaydeden Mahmut Doğru, "Elmalarla armutlar toplanmak suretiyle kamuoyu yanlış bilgilendirilmiştir. Üniversite olarak nasıl ki baro veya oda seçimlerine karışılmıyorsa ilgili kurum ve kuruluşların da Üniversitedeki rektör adayı belirleme sürecine saygı duyması gerekmektedir.” diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz