Seçmeli Ders Tartışması

İmam Hatip Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı İbrahim Gökdemir, okullarda bu yıl okutulmaya başlanan seçmeli derslerden Kur'an-ı Kerim dersini 402 bin ve Hz. Muhammed'in hayatı dersini ise 256 bin öğrencinin seçmiş olmasının İslami hassasiyet ve duyarlılığın toplumda ne kadar önemli bir yere sahip olduğunu gösterdiğini belirtti.

Seçmeli Ders Tartışması

Diyarbakır'da faaliyet gösteren İmam Hatip Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Milli Eğitim Bakanlığı'nın seçmeli derslerle ilgili verileri paylaşmasının ardından, yazılı açıklama yaptı.

SEÇMELİ DERS POLEMİĞİ

Dernek Başkan İbrahim Gökdemir yaptığı açıklamada, Kur'an-ı Kerim ve Hz. Muhammed'in hayatı derslerini özelikle Doğu ve Güneydoğu illerinde en fazla seçilen dersler arasında yer almasının Müslüman Kürt halkının İslam'a bağlılığını bir kez daha ispatlandığı kaydedilerek, şu ifadelere yer verildi:

HASSASİYET GÖSTERİLSİN

"Milli Eğitim Bakanlığı, 4+4+4 sisteminin temellerinden birini oluşturan seçmeli derslere ilişkin verileri ortaya çıkmıştır. Kur'an-ı Kerim dersini 402 bin öğrenci, Hz. Muhammed'in hayatı dersini ise 256 bin öğrenci seçmiştir. Halkımızın çocuklarının eğitimi için tercihlerini -Kur-an-ı Kerim- ve -Hz. Muhammed'in Hayatı-nı en fazla seçmiş olmaları İslami hassasiyet ve duyarlılığın toplumda ne kadar önemli bir yere sahip olduğunu göstermiştir. Bu yönüyle Müslüman Kürt halkı en önemli önceliği ve sıkıntıların çözüm noktası olarak kurtuluş limanı olarak İslami bir yaşam arzusu taşımaktadır. Bu arzusunu öncelikli olarak kendi çocuklarının eğitiminde görmek istemektedir"

Kaynak: Diyarbakır Söz