Ses kaydı desteği

Diyarbakır Altı Nokta Körler Derneği’nin 30 üyesi 27 Nisan 2014’te yapılacak olan engelli memurluk sınavına hazırlanıyor. Ticaret Borsası Başkanı Ebubekir Bal, hazırlık kurslarında not alamayan öğrencilerin tamamına ses kayıt cihazı hediye etti.

Ses kaydı desteği

Diyarbakır Altı Nokta Körler Derneği üyelerini Engelli Memurluk sınavına hazırlamak için eğitim kursu açıldı.

                              

Altı Nokta Körler Derneği Diyarbakır Şubesi ile Halk Eğitim Merkezi tarafından Ali İhsan Arslan Görme Engelli Okulu’nda açılan hazırlık kursu açıldı. Kursta not alamayan öğrencilere törenle ses kayıt cihazı dağıtıldı.

Törende konuşan Bağlar Kaymakamı Dursun Balaban, görme engelliler için düzenlenen bu faaliyetin çok önemli olduğunu söyledi.

SES KAYDI CİHAZI

Altı Nokta Körler Derneği yöneticileri ile Ticaret Borsası Başkanı'nı bu sosyal projede yer aldıkları için kutlayan Balaban şöyle konuştu:

"Şunu hiçbir zaman unutmayalım. Engelli olmak ya da olmamak bizlerin elinde olan şeyler değildir. Bir dakika sonra engelli durumuna düşmeyeceğimizi kimse garanti edemez. Şu kapıdan çıktıktan sonra ne olacağını bilmiyoruz. Aslında toplumun tüm fertleri engelli olmaya adaydır. Unutmayalım ki karşımızdaki insan mutluys,a huzurluysa onun bize vereceği enerji mutluluk olur ve huzur olur. Burada güzel bir çalışma yapılmıştır. İnşallah bu çalışma sadece görme engelli arkadaşlarımıza değil diğer branşlardaki arkadaşlarımıza da yapılır.”

İMKÂNLAR OLUŞTURULDU

Daha önce açtıkları kursta bazı engelli arkadaşlarının iş sahibi olduklarını belirten Diyarbakır Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Akif Karakaş ise “2012’de düzenlediğimiz kursa 22 görme engelli kardeşimiz katılmıştı ve bunların 14’ü kamu kurumlarına yerleşerek iş hayatına atıldı. Bu yılki kursumuza 30 kişi katılıyor. Hedefimiz bu kurstaki kardeşlerimizin başarılı olmalarını sağlamak ve 27 Nisan 2014’de düzenlenecek Engelli Memurluk sınavına hazırlamaktır. Bu anlamda bugün kursa katılan öğrenci arkadaşlarımıza Ticaret Borsası’nın desteğiyle ses kayıt cihazı dağıttık. Ticaret Borsası Başkanı Ebubekir Bal’a bu desteğinden dolayı çok teşekkür ediyoruz. Öğrenci arkadaşlarımız bu ses kayıt cihazıyla konu anlatımlı derslerini evde dinleyip derslerini çalışmış olacaklar. Buda kursun daha verimli hale gelmesini sağlar” dedi.

Ticaret Borsası Başkanı Ebubekir Bal da, “Biz daha önce de böyle bir çalışmaya destek vermiştik. Burada 30 görme engelli arkadaşımıza ses kayıt cihazı dağıttık. Bundan sonra da desteklerimiz devam edecektir. Önümüzdeki sınav için de tüm arkadaşlarıma başarılar diliyorum. İnşallah yapılacak bu sınavda başarılı olur ve iş hayatına atılırlar” diye konuştu.

Konuşmaların ardından öğrencilere ses kayıt cihazı dağıtıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz