SEU Yüksek Lisansta ilk mezunlarını verdi

İşletme Bölümü’nden mezun olan öğrenciler, törenle mezuniyet belgelerini aldı. İki yıl önce “bölgenin Harvard’ı olma” hedefiyle yola çıktıklarını hatırlatan SEU Rektörü Prof. Dr. Doğan, hedeflerine doğru ilerlediklerini söyledi.

SEU Yüksek Lisansta ilk mezunlarını verdi

Diyarbakır’ın ilk ve tek vakıf üniversitesi Selahaddin Eyyubi (SEU), yüksek lisans programında ilk mezunlarını vermenin heyecanını yaşadı. SEU, düzenlediği törende İşletme Tezsiz Yüksek Lisans programından mezun olan 132 öğrenciye belgelerini verdi. Törende konuşan SEU Rektörü Prof. Dr. Ekrem Doğan, iki yıl önce yola çıkarken, “Bölgenin Harvard’ı olacağız” dediğini hatırlattı.

MEZUNİYET ÇOŞKUSU

Belirledikleri hedefe ulaşmak için SEU ailesi olarak büyük gayret gösterdiklerini aktaran Rektör Doğan, hedefe ulaşmak için çabalarının süreceğini söyledi. Bölgenin en büyük ihtiyacının eğitim olduğunun altını çizen Prof. Dr. Doğan, “Sayın Başbakan hafta sonu Diyarbakır’da kente kazandırdıkları en büyük yatırımın Selahaddin Eyyubi Üniversite’si olduğunu arz ettiler. Sayın Başbakanımızın tespitine katılıyoruz. Bizler de böyle önemli bir yatırımın paydaşı olduğumuz için mutluyuz” dedi.

YÜKSEK LİSANTTA

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı ve İşletme Bölümü Başkanı Prof. Dr. Mehmet Yeşiltaş da mezun ettikleri öğrencilerin ülkenin gelişimine önemli katkılar sunacaklarına inandığını belirtti. Türkiye’nin yetişmiş ve alanında uzman bireylere ihtiyaç duyduğunu ifade eden Prof. Dr. Yeşiltaş, söz konusu ihtiyacı gidermek için çabaladıklarını kaydetti.

Konuşmaların ardından Mütevelli Heyeti Başkanı Mehmet Selim, Rektör Doğan, İİBF Dekanı Yeşiltaş, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ferda Özbaşaran ve Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zülküf Güneli mezun olan 132 öğrenciye belge ve plaketlerini verdi.

Yüksek lisans mezuniyet belgelerini alan öğrenciler, sevinçlerini havaya keplerini atarak gösterdi. Ardından öğrenciler, müzik eşliğinde halay çekerek doyasıyla eğlendi. Program müzik dinletinin ardından sona erdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz