Şiir sergisi

Diyarbakır Eflatun Okulları’nda öğrenim gören öğrenciler,’Dünden Bugüne Şiirimiz’ konulu sergi açtı. Kursun amacı öğrencilere edebiyat ruhunu aşılamak.

Şiir sergisi

Diyarbakır Eflatun Okulları’nda öğrenim gören öğrenciler,’Dünden Bugüne Şiirimiz’ konulu sergi açarak öğrencilere edebiyat ruhunu aşılamaya çalıştı.

Sergi açılışına Eflatun Okulları Genel Müdürü Ahmet Aybak ve öğretmen çok sayıda öğrenci katıldı. Etkinliğe katılanlar sergiyi gezerken, minik öğrenciler okudukları şiirlerle sergiye renk kattı. Açılışta konuşan Ahmet Aybak,sergideki amacın öğrencilere edebiyat ruhu aşılamak olduğunu söyledi.

                                                      

‘BU TOPRAKLARDA BİN YILLARDIR ŞİİR VAR’

Aybak, ” Gençliği geçip yetişkinliğe adım attığımızda şiirin yerini başka tutkular alır. Çoğumuz ‘bir zamanlar ben de şiir yazardım’ diye başlayarak cümle kurarız. Acaba yazdıklarımız ne kadar şiirdir?. Bunun iyi bir şiirin ilk dizleri bizi yüreğimizden yakaladığında anında hissederiz .Bin yıllardır şiir yazılıyor bu topraklarda .Güneş doğudan yükseliyor ,söz ışığın dansıyla kucaklaşıyor ve biz kelamın kutsal sayıldığı bir coğrafyanın çocukları olarak şiir ve çınarına yaslanıyoruz. Öğrencilerimiz yaptığı bu güzel çalışmalardan ötürü tebrik ediyorum .Şiir tadında bir yaşam diliyorum. “ dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz