Silvan'da mezuniyet coşkusu

Silvan Meslek Yüksekokulu öğrencileri için mezuniyet töreni düzenlendi.

Silvan'da mezuniyet coşkusu

Özel bir konferans salonunda düzenlenen mezuniyet törenine katılan Silvan Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Adem Çelik, burada yaptığı konuşmada, meslek yüksekokulunun yanında bir fakülte olmasını çok arzuladıklarını söyledi.

Silvan'ın bunu hak ettiğini belirten Kaymakam Çelik, şunları kaydetti:

"Bu kadim coğrafya bir fakülteyi hak ediyor. Bu noktada elimizden ne geliyorsa bütün gayretleri göstereceğiz, çabalayacağız. Birlikte buraya bir fakülte kazandıracağız inşallah. Bir toplumun gelişmesinde, büyümesinde en önemli faktör bilgi, eğitim ve nitelikli insan gücüdür. Nitelikli insan gücünün yetiştirileceği yerler üniversitelerdir."

200 ÖĞRENCİ MEZUN OLDU

Doç. Dr. Murat Hevedanlı ise, bugün 3 program 200'e yakın öğrenci mezun ettiklerini ifade etti.

Türkiye'de bütün meslek yüksekokulları programlarını incelendiklerini belirten Hevedanlı, "Çok ciddi bir çalışma ile rapor hazırlandı ve rektörlüğe sunuldu. Silvan'ımızda açılabilecek tarım, teknik, sağlık ve sosyal programlarında inşallah zaman içerisinde meslek yüksekokulu olarak 20'yi aşkın bölüm açarak 3 bin öğrenciye ulaşacağız." diye konuştu.

Konuşmaların ardından okul birincisi Seda Gündoğan, ikinci Suna Yaprak ve üçüncü olan Songül Örücü'ye çeşitli hediyeler verildi.

Törenin sonunda 165 öğrenci, kep atarak mezun olmanın sevincini yaşadı.

Kaynak: Diyarbakır Söz