Simülatörlü Model Uçak Kursu Sertifika Töreni Düzenlendi

Dicle Üniversitesi ve Sur Halk Eğitim merkezi arasında imzalanan protokol kapsamında Sivil Havacılık Kulübü tarafından öğrencilere Simülatörlü Model Uçak kursu verildi.

Simülatörlü Model Uçak Kursu Sertifika Töreni Düzenlendi

Yaklaşık iki ay süren eğitim sonucunda başarılı olan öğrencilere yeni öğrenci merkezinin dış mekânında düzenlenen törenle, sertifikaları verildi. Sertifikalarını Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sabri Eyigün, Kulüp Danışmanı Doç. Dr. Vedat Veli Çay ve SKS Daire Başkanı Abdullah Getiren’in elinden alan gençler, Dicle Üniversitesini model uçak yarışmalarında temsil etmek istediğini iletti.

Öte yandan kulüp, mayıs ayında tecrübe uçuşları için Ankara ve Ölüdeniz’e gidip, oradaki kulüplerle bilgi ve tecrübe paylaşımında bulunacak.

MODEL UÇAK KURSU SERTİFİKA

Yamaç paraşütü uçuşlarının yanı sıra, yaklaşık 4 aydır insansız hava aracı projesi üzerinde yoğun bir şekilde çalışan kulüp, şuan güneş enerjisiyle çalışan İHA prototipinin üretimi aşamasında. Test uçuşlarından sonra asıl uçağın üretimine başlanacak. Başarılı olunması durumunda kulüp Türkiye’de bir ilki başararak, güneş enerjisiyle uçan insansız hava aracı üretecek.

Kaynak: Diyarbakır Söz