Sınav ''emanetçilere'' yaradı

Çorum'da AÖF sınavına giren öğrenciler, cep telefonlarını okul bahçesinde tezgah açan kafeterya sahiplerine 1 lira karşılığında emanet etti

Sınav ''emanetçilere'' yaradı

Çorum'da Açık Öğretim Fakültesi (AÖF) sınavına giren öğrenciler, cep telefonu ve diğer özel eşyalarını, okul bahçesinde tezgah açan kafeterya işletmecilerine 1 lira karşılığında emanet etti.

Sınava giren öğrencilere, kimlik kontrolü sırasında cep telefonu ve benzer eşyalarının sınav salonuna alınmayacağı belirtildi. Yanında yakını bulunmayan öğrenciler de okul bahçesinde çay, simit satışı yapan kafetarya işletmecilerine cep telefonu ve diğer özel eşyalarını 1 lira karşılığında emanet etti.

Çorum Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nin kantinini işleten bugün de okul bahçesinde simit satan Murat Duyar, AA muhabirine yaptığı açıklamada 3 yıldır sınav günleri okul bahçesinde emanetçilik yaptığını söyledi.

Tezgahına, ''Cep telefonu 1 liraya emanet alınır'' yazısını asan Duyar, uygulamadan öğrencilerin memnun olduğunu kaydetti. Duyar, iki oturumdan oluşan sınav süresince çok sayıda öğrencinin telefonunu emanet ettiğini, sınav çıkışında kimlik karşılığında telefonları sahiplerine iade ettiğini belirtti.

Duyar, ''3 yıl önce açık öğretim sınavına girmek istedim. Ancak telefonla içeri almadılar. Telefonu emanet edebilecek bir yer bulmakta zorluk çektim. Aynı sıkıntıyı birçok kişinin yaşadığını düşünerek bu uygulamayı başlattım'' dedi. Duyar, çay ve simit satışının yanı sıra emanetçilikten de para kazandığını kaydetti.

Sınava giren öğrencilerden Gökhan Karatepe ise ''Herhangi bir yakınım olmadığı için telefonumu 1 lira karşılığı buraya emanet ettim. İlginç ancak güzel bir uygulama'' diye konuştu.

AA

Kaynak: Diyarbakır Söz