Sınav herşey demek değil

Yenişehir Belediyesi yaklaşan üniversite sınavlarına yönelik öğrencilerin içine girdiği stresi atlatmaları için psikolojik danışmanlık hizmeti vermeye başladı.

Sınav herşey demek değil

Diyarbakır'ın Yenişehir Belediyesi, Üniversite sınavlarına hazırlanan öğrencilere yaşadıkları stresi atlatmaları için psikolojik danışmanlık hizmeti vermeye başladı.

Diyarbakır Sosyal Hizmetler Müdürlüğü Sinema Salonu'nda verilen ilk psikolojik destek etkinliğine 100'ün üzerinde Eğitim Destek Evi öğrencisi katıldı. Yaklaşan sınavlar öncesi öğrencilerin stresten kurtulmalarını sağlamak ve başarılarını artırmak amacıyla başlatılan psikolojik destek hizmetinin periyodik olarak tekrarlanacağı vurgulandı.

YGS ÖNCESİ SON UYARILAR

Yenişehir Belediyesi Kadın Eğitim ve Psikolojik Danışmanlık Merkezi (Epi-Dem) bünyesinde çalışmalar yürüten Dicle Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Psikolog Özlem Tolan ve Eğitim-Sen Diyarbakır Şubesi Rehberlik Uzmanı Hasan Çıtrık'ın verduğu psikolojik destek hizmeti hakkında açıklama yapan Yenişehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Güler Menteş Turhallı, öğrencilerin Üniversite sınavlarından önce ciddi stresler yaşadığını, öğrencilere yaşamın sadece sınav olmadığını aktarmak istediklerini söyledi. Turhallı, öğrencilere yönelik farklı çalışmalar geliştirmeye çalıştıklarını belirterek, "Gerek sınav zamanlarında, gerekse yaz dönemlerinde öğrencilerin yaşadığı stresi atmaları için etkinlikler düzenlemekteyiz. Öğrencilere yaşamın sınavdan ibaret olmadığını kavratmak amacıyla bu tür etkinleri düzenlemekteyiz" dedi.

HER ŞEY SINAV DEĞİLDİR

Ygs öncesi verilen psikolojik destek hizmetinin öğrencileri rahatlattığını belirten Turhallı, "Belediyemizin eğitim destek evlerinde eğitim alan öğrencileri sınav öncesi yaşayabilecekleri stresi azaltma ve onların başarılarını artırmak amacıyla bu hizmeti veriyoruz. Bu tür etkinliklerimiz bundan sonra da devam edecektir" dedi.

Psikolog Özlem Tolan ise, öğrencilerin sadece derslerinde çok başarılı olmalarının yetmediğini belirterek, sınav psikolojisine adapte olunması, kaygı ve endişeden uzak bir sınav geçirmeleri için öğrencilerde bulundu. Rehberlik Uzmanı Hasan Çıtrık da, öğrencilere sınavdan bir gün önce ders çalışma yerine dinlenmelerini önererek, ebeveynlerin çocuklara baskı yapmamaları konusunda da uyarılarda bulundu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler