Sınava suç duyurusu

AÖF sınavındaki görevi iptal edilen öğretmenden suç duyurusunda bulundu

Sınava suç duyurusu

Başörtülü öğretmen Melahat Erdemöner'in görevi, Şanlıurfa'da Açık Öğretim Fakültesi (AÖF) sınavında salon başkanlığı yaptığı esnada bina sorumlusu Prof. Dr. Ramazan Sağlam tarafından iptal edildi. Sağlam hakkında suç duyurusunda bulunan Erdemöner, görevimi iptal eden hocanın top sakallı olduğunu, yönetmeliklerde sakalın da yasak olduğunu söyledi.

BAŞÖRTÜLÜ ÖĞRETMEN

Hafta sonu yurt genelinde yapılan Açık Öğretim Fakültesi (AÖF) sınavında başörtü sorunu yaşandı. Cumartesi günü ilk oturuma GAP Kız Anadolu Lisesi’nde salon sorumluluğu görevi verilen 17 yıllık öğretmen Melahat Erdemöner, görev yapacağı salona gitmeden önce göreve geldiğine dair imzasını attı, ardından bina sorumlusu Prof. Dr. Ramazan Sağlam’ın elinden kitapçıkları aldı.

 

SINAVI İPTAL EDİLDİ

Daha sonra sınıfına geçerek sınavı başlattı. İddiaya göre bina sorumlusu Prof. Sağlam, sınavın bitmesine 20 dakika kala Melahat öğretmenin görev yaptığı salona geldi, öğretmenin başını açmasını istedi. Melahat öğretmen, bu talep üzerine başörtüsünü çıkarıp bone ile sınava devam etti. Bunu da kabul etmeyen bina sorumlusu Sağlam, Melahat öğretmenin görevini iptal etti ve yerine yeni bir öğretmen aradı.

Kaynak: Diyarbakır Söz