Şırnak'ta YGS başarısızlığı üzüntüsü

ŞIRNAK’ın YGS’de Hakkari’nin ardından sondan ikinci olması, kentte üzüntü yarattı.

Şırnak'ta YGS başarısızlığı üzüntüsü

YGS’de Hakkari’nin ardından sondan ikinci sırada yeralan Şırnak’ta başarısızlığın üzüntüsü yaşanırken, eğitimciler de başarısızlığı ve alınacak önlemleri değerlendirdi. İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, Şırnak’ın çok avantajlı bir bölge olmadığını söyledi. Milli Eğitim Bakanlığı’nın son atamaları ve bundan sonraki atamalarında kentteki görev süresinin 4 yıl öngörüldüğünü söyleyen Arslan, şöyle dedi:

"Şubat 2012’de 17 bin öğretmen atandı, Şırnak buradan büyük pay aldı. Tabii ki bundan sonra da çabalarımız devam edecek. Şırnak’ın eğitiminin daha iyi olması için biz takipçisi olacağız. Şırnak’ta eğitimin daha iyi olması için eğitimin geliştirmesi ve daha kaliteli olması için toplamda bir projelerimiz olacak. 4+4+4’ten sonra bir takım planlamalarımız var. Biz milli eğitim camiası olarak planlamalar içindeyiz. Planlarımızı en kısa sürede tamamlayıp bakanlığımıza arz edeceğiz."

23 NİSAN MÜDÜRÜ ’DAHA İYİ EĞİTİM’ İSTEDİ

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Şırnak Milli Eğitim Müdürlüğü makamına sembolik olarak oturan Orgeneral Edip Başer İlköğretim Okulu öğrencisi Hanım Aşan, eğitim sorunlarını dile getirdi. Aşan, okulların fiziki yapılarının iyileştirilmesini, okullarda oyun alanlarını olmasını, öğretmen açığının kapatılmasını ve daha iyi bir eğitimin verilmesini istedi.

YGS’de 471 puanla Şırnak merkez birincisi olan İslam Yalıç, merkez birincisi olmasına rağmen istediği puanı alamadığını söyledi. Yalıç, "Hedefim iyi bir şey yapmaktı. YGS’de olmadı. Artık önümde LYS var onun için uğraşacağım. LYS’de daha iyi bir şeyler yapmaya çalışacağım" dedi.

’ÖĞRETMENLER EN AZ 5 YIL KALSIN’

Eğitim-Sen Şırnak Şubesi Yürütme Kurulu üyesi Zeki İrmez de, Şırnak’ın YGS’de son sıralarda yer almasının kendileri için sürpriz olmadığını söyledi. İrmez şu görüşleri savundu:

"Buraya gelen öğretmenler kısa sürede tayin isteyip gidiyor. Bölge insanının anadilinin Kürtçe olması, deneyimli öğretmenlerin buraya atanmamasını, burada eğitimin çoğunun ücretli öğretmenlerle yapılması başarısızlığı getiriyor. Buraya atanan öğretmenlerin en az 5 yıl süreyle kalıp görev yapması gerekir."

Kaynak: Diyarbakır Söz