Skandal görevden alma kararı

Eğitim ve Öğretim alanında kendinden söz ettiren okulun müdürü, skandal bir idare kararla görevlen alındı.

Skandal görevden alma kararı

Diyarbakır’ın en gözde okulu olan ve bir çok başarıya imza atan Şehit Süleyman İyikul Ortaokulu Müdürü, boşanma davası nedeniyle eşini şikayet eden öğretmenin iddiaları üzerine açılan savcılık soruşturmasında alınan takipsizlik kararına ve müfettişin hazırladığı rapora şerh koymasına rağmen, skandal bir idare kararla görevden alındığı ortaya çıktı.

EŞİNDEN BOŞANAN ÖĞRETMENİN İDDİASI


İddiaya göre skandallar silsilesi şöyle gelişti. Merkez Bağlar ilçesi Bağcılar Mahallesinde bulunan ve 3 bin öğrencisi ile kentin en rağbet gören okullarının başında gelen Şehit Süleyman İyikul Ortaokulu’ndaki, bir müdür yardımcısı ve aynı okulda öğretmen olan eşi birbirlerine boşanma davası açtı. Boşanma davası ile birlikte müdür yardımcısının öğretmen eşi, okulda özel sınıflar oluştuğunu, okul öğretmenlerinin okul dışında etüd merkezlerinde gittiğini, velilerden para alındığını iddia ederek, eşini milli eğitim müdürlüğüne şikayet etti. 

İKİ MÜFETTİŞİN HAZIRLADIĞI RAPORA ŞERH KONULDU


Boşanma aşamasındaki karı-koca öğretmenin şikayetleri üzerine İl Milli Eğitim müdürlüğü tarafından müfettiş görevlendirildi.  Görevlendirilen iki müfettiş, iddialara ilişkin rapor hazırladı. 1.5 yıl önce başlayan bu serüvende, müfettişlerden biri rapora şerh düşerek, söz konusu iddialar ile ilgili hiçbir velinin, öğrencinin ve öğretmenin şikayetinin bulunmadığını, mali konularla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmanın ise takipsizlik sonuçlandığına yer vererek, idari bir işleme gerek olmadığı belirtildi.

MİLLİ EĞİTİM, ŞERHİ KALDIRTTI İDDİASI


Hazırlanan ve bir müfettişin şerh koyduğu rapor daha sonra İl Milli Eğitim Müdürlüğüne teslim edildi. Ancak İl ve İlçe Milli Eğitim müdürlüğü hazırlanan raporu kabul etmeyerek, ikinci bir kez rapor hazırlanması istendi. Yenilenen raporda söz konusu müfettişişin şehri kaldırılırken, idari işlem yapılması istenildi.

MÜDÜR GÖREVDEN ALINDI, DAVA AÇTI

Boşanma aşamasında olan iki öğretmenin birbirlerine yönelik şikayetleri ve skandallar zinciri oluşturan müfettiş raporlarında, fatura yıllardır başarılı şekilde görev yürüten Okul Müdürü Aykut Yakut’a kesildi. Yakut, görevden alındı. Yakut, göreve iade için İdare Mahkemesine başvururken, dilekçesinde şu savunmayı yaptı.
“Aleyhte hiçbir veli, öğretmen, öğrenci yazılı ifadesi olmamasına, konuya ilişkin disiplin cezası olmamasına, İdare tarafından görevlendirilen müfettişin şerhi olmasına, müdür yardımcısından dolaylı olarak atıfta bulunulan mali konu ile ilgili Cumhuriyet başsavcılığı tarafından ‘kovuşturmaya gerek yoktur’ ve  İlçe milli eğitim müdürlüğü muhakkiklerince raporu ile ‘Kamu zararı yoktur’ kararına rağmen, tamamen ölçüsüz ve hakkaniyetten uzak bir işlem tesis edilmiştir.”

8 ÖĞRETMENİN DEĞİŞTİRİLMESİ DE KARARLAŞTIRILDI


Diyarbakır’ın en rağbet gören ve LGS sınavlarında yüzlerce öğrencisi derece yapan, bursluluk sınavlarında ilk sıralarda yer alan okulda, 8 yıldır görev yapan müdürün, görevden alınması tepkilere yol açtı. Diyarbakır Milli Eğitim Müdürlüğünün, okul müdürünün görevden alma kararında, ayrıca 8 öğretmeninde görev yerlerinin değiştirilmesine karar verdiği ortaya çıktı. 


OKUL BAŞARISI BELEDİYEDEN ONARIM YATIRIMI ALDI


Diyarbakır’da, hem bireysel hem de kitlesel olarak sınavlardaki dereceleri ile en üst sırada bulunan okulun başarısı nedeniyle Büyükşehir Belediyesi 1.5 milyonluk okulun onarım protokolünü imzalamıştı. Belediye Genel Sekreteri Abdullah Çiftçi tarafından okul plaket ile ödüllendirirken, milli eğitimdeki üst düzey yöneticilerinin çocuğunun çocuklarının o okulda eğitim gördüğü öğrenildi.

MÜDÜR YARDIMCISININ EŞİ ŞİKAYET ETMİŞ


Burada Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ise, okul yönetimi ile ilgili eşi ile boşanma davası olan müdür yardımcısının eşinin şikayeti üzerine bu soruşturmanın açıldığını ve bu soruşturma sonunda böyle bir karar verildiğini söylemekle  kalmaları dikkat çekti.

HABER MERKEZİ 

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler