Görüş Bildir

Soru iptali yok

ÖSYM tarafından 25 Şubat 2018'de yapılan TUS'a yönelik soru iptali ile ilgili mahkemeye başvuru olmadı. TUS'ta hiçbir soru iptal edilmedi ve sonuçlar planlandığı gibi zamanında, 15 Mart 2018'de açıklanacak.

Soru iptali yok

ÖSYM tarafından 25 Şubat 2018 tarihinde yapılan Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı'na (TUS) yönelik soru iptali ile ilgili mahkemeye başvuru olmadı. TUS'ta hiçbir soru iptal edilmedi ve sonuçlar planlandığı gibi zamanında, 15 Mart 2018'de açıklanacak.

ÖSYM'nin gerçekleştirdiği sınavlar arasında en fazla tartışma TUS üzerine yapılıyordu. Adayların soru iptali için mahkemeye başvurmaları hem sonuçların açıklanmasını aylarca geciktiriyor hem de yerleştirmelerin gecikmesine ve bazen yeni yerleştirmelerin yapılmasına yol açıyordu.

SORU İPTALİ YOK

Bu nedenle ÖSYM'de TUS masaya yatırılmıştı. ÖSYM Başkanlığı, Sağlık Bakanlığı yöneticileri ve Tıpta Uzmanlık Kurulu üyeleri, YÖK üyeleri ve rektörler ile birlikte toplantılar yaparak süreci paydaşları ile detaylı bir şekilde ele almıştı.

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Mahmut Özer, sınavla ilgili kendi iç süreçlerini de gözden geçirdiklerine ve sınavda soru iptallerine yol açan süreçlerde iyileştirmeler yaptıklarına ve iyileştirmelerin süreklilik arz edeceğine ilişkin açıklamalarda bulunmuştu.

Bu çalışmaların ilk sonucu 25 Şubat 2018'de yapılan TUS sınavına yansıdı. Bu kapsamda, 25 Şubat 2018'de yapılan TUS'a yönelik soru iptali ile ilgili mahkemeye başvuru olmadı. TUS'ta hiçbir soru iptal edilmedi ve sonuçlar planlandığı gibi zamanında, 15 Mart 2018'de açıklanacak.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi