Sözleşmeli öğretmen tercih dönemi başlıyor?

Sözleşmeli öğretmen olmak isteyip başvuranların girdiği mülakatın sonuçları MEB tarafından açıklanmıştı. Sözleşmeli öğretmen mülakat sonuçlarına göre başarılı olan adaylar, atamalarını bekliyor.

Sözleşmeli öğretmen  tercih dönemi başlıyor?

Adaylarının merakla beklediği sözleşmeli öğretmen sözlü sınav sonuçları geçen hafta MEB tarafından açıklanmıştı. Bakanlığın sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yapılan açıklamaya göre, öğretmen adaylarının eğitim kurumu tercihleri, 30 Temmuz-5 Ağustos'ta alınacak. Peki sözleşmeli öğretmen atamaları ne zaman yapılacak?

ATAMALAR NE ZAMAN YAPILACAK?

20 bin sözleşmeli öğretmen ataması için adaylardan tercihlerin alınmasından sonra atamalar, 9 Ağustos 2019 tarihinde yapılacak.

2019 SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN MÜLAKAT SONUÇLARI

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), sözleşmeli öğretmen mülakat sınavı sonuçlarını 4 Temmuz Perşembe günü açıkladı. Sınav sonuçlarına, T.C. kimlik numaraları ile Milli Eğitim Bakanlığı resmi internet sayfası olan www.meb.gov.tr adresinden ulaşılabilir.

SÖZLÜ SINAVA İLİŞKİN İTİRAZLAR NE ZAMAN YAPILABİLİR?

Sözleşmeli öğretmen ataması sözlü sınav sonuçlarına ilişkin itirazlar, 8-10 Temmuz'da alınacak ve 16 Temmuz'da sonuçlandırılacak.

NE ZAMAN GÖREVE BAŞLANIYOR?

Sözleşmeli öğretmenler, 9 Ağustos'ta yapılacak atamalarının ardından 2 Eylül itibarıyla göreve başlayacak.

Kaynak: Diyarbakır Söz