Görüş Bildir

Taşımalı çilesi

Batman’da taşımalı okul servisleri iptal edilen öğrenci velileri yetkililere seslenerek sorunlarına çözüm bulunmasını istedi.

Taşımalı çilesi

Batman merkeze bağlı Balpınar Beldesinde taşımalı sistemle okullarını okuyan yaklaşık 700 öğrencinin taşımalı sistemlerinin iptal edilmesi öğrenci velilerinin tepkisine neden oldu.

7 bin nüfuslu Balpınar Beldesinde yaklaşık 700 öğrencinim yıllardır taşımalı sistemle Batman merkezde bulunan okullarda eğitim aldıklarını belirten öğrenci velileri, Batman Milli Eğitim Müdürlü tarafından öğrencilerinin belediye otobüsleri ile okullarına gidebileceği açıklamasıyla servislerinin iptal edildi bildirildi.

Beldede ikamet eden öğrenci velileri yetkililere seslenerek yaklaşık 700 öğrencinin aynı saate ve farklı okullarda iki tane olan belediye otobüsleriyle okullarına nasıl gideceklerini sordu.

Taşımalı okul servislerinin iptal edilmesiyle birçok öğrencinin eğitim hayatının tehlikeye düştüğünü belirten öğrenci velileri, iptal edilen taşımalı okul servislerinin tekrar başlatılması çağrısında bulundu.

“Tek isteğimiz okul servislerimizin tekrar başlamasıdır”

İptal edilen okul servislerinin tekrar başlaması için yetkililere seslenen öğrenci velisi Talat Oğuz, “İki tane çocuğum Batman’a taşımalı sitemle okul okumaya gidiyorlar. Köyde de ayrıca 4 öğrenci çocuğum var. Okul servisi daha öce köyümüzde vardı. Şimdi ise belediye otobüsleri buraya geldiği için servisini iptal edip bütün taşımalı öğrencileri belediye otobüslerine yönlendirdiler. Belediye otobüsleri bin taneye yakın öğrencileri nasıl okullarına taşıyacak. Asgari ücretle çalışıyorum, nasıl 11 öğrencimi okula götüreceğim. Bunların bir de öğle yemeği var. Vali beyden ricamız, tek isteğimiz okul servislerimizin tekrar başlamasıdır.” dedi.

“700 öğrenci belediye otobüsleri ile okullarına nasıl gidecek?”

Taşımalı okul servisleri iptal edilen yaklaşık 700 öğrencinin tek seferde, sabah saat 07.00’de belediye otobüsler ile okullarına nasıl gideğeni soran üç öğrenci velisi Şahabettin Işık, “Beldemizin 7 bine yakın nüfusu var. Üç tane öğrencim Batman’a taşımalı sistemle okumaya gidiyor. Beldemizde ise en az 700 öğrenci var. Taşımalı sistemleri iptal edilen bu öğrenciler nasıl okullarına gidecekler. Ve bu öğrencilerin sabah saat 07.00’de okullarında olmaları gerekiyor. Batman belediyesi 10-15 tane otobüs gönderse bile yetmez. Bu süreçte hem biz hem de öğrencilerimiz büyük mağduriyet yaşayacaktır.” ifadelerini kullandı.

“Öğrencilerimizi okula nasıl göndereceğiz?”

Işık, “ilk önce Sayın Valimize ve Millî Eğitim Bakanlığına sesleniyorum; Öğrenciler tahsissiz kalmasınlar diye çare bulun. Arabam ve imkânım olsaydı kendim üç öğrencimi gönderecektim ama yok. Şu anda belediye ücreti 4 lira, gidiş geliş 8 lira ve iki servis değiştirmeleri gerekiyor. Öyle bir duruma düştük ki öğrencilerimiz okula gönderemeyeceğiz. Yıllardır öğrencilerimiz taşımalı eğitimle okullarına gidiyorlardı. Birçoğu öğretmen, sağlıkçı ve başka meslek sahibi oldular. İptal edilen okul servislerinin tekrar başlatılmasını istiyoruz.” dedi.

“Belediye otobüsleri ile gönderin diyorlar, nasıl olacak?”

Okul servislerinin tekrar geri getirilmesini isteyen Amine Rüzgâr ise şunları söyledi:

“Beldemizde kaldırılan taşımalı eğitim için yetkililerden destek istiyoruz. Üç öğrencim var ve bu senede 4’üncü çocuğumu liseye göndereceğim ama taşımalı eğitim kaldırıldı. Bize belediye otobüsleri ile gönderin diyorlar, nasıl olacak? Yıllardır okul servislerimiz vardı, iyiydi ama bu sene iptal edildi. Tekrar servislerimizin geri getirilmesini istiyoruz.”

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir