TEGV Ergani Öğrenim Birimi'nden Öğrencilere Hijyen Eğitimi

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) Ergani Öğrenim Birimi'nce ilk ve ortaokullarda öğrenim gören öğrencilere hijyen eğitim verildi.

TEGV Ergani Öğrenim Birimi'nden Öğrencilere Hijyen Eğitimi

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) Ergani Öğrenim Birimi Sorumlusu Şafak Bozdoğan Demirci, yaptığı açıklamada, 2012-2013 eğitim öğretim yılının ilk döneminde İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Atabey'in katkısıyla 340 öğrenciye hijyen eğitimi verdiklerini söyledi.

Demirci, 2 saatlik "Eğlen-Öğren" hijyen eğitiminin 4 bölümden oluştuğunu ifade ederek şöyle dedi:

HİJYEN EĞİTİMİ VERİLDİ

"2 saatlik eğitim programı sonunda çocuklar mikrobun ne olduğunu, en çok nerelerde bulunduğunu, mikropları bakteri, virüs ve mantar olarak türlerine ayırabilmeyi, mikropların nasıl bulaştığını, ellerini sabunla nasıl yıkaması gerektiğini öğreniyor. Bu eğitim çocukları hijyen konusunda bilgilendirmeyi hedeflemektedir. Gönüllülerle verilen eğitim sonunda çocuklara 2 saat boyunca anlattığımız konuların yer aldığı çocuk kitapçığı, rozet ve 'ellerimizi yıkamayı unutmayalım' yazılı kapı askısı ile bağış olarak aldıkları sabunları çocuklara hediye ederek anlattıklarımızın sürekli hatırlanmasını istiyoruz. Geçen yıldan bu yana birim binamızın olmamasından dolayı 2 yıldır okulda serbest etkinlik saatlerinde sosyal etkinlik düzenliyoruz. Bu dönemde 30 gönüllü arkadaşımızın desteğiyle 340 öğrenciye verdiğimiz hijyen eğitimi haricinde 660 çocuğa kendi sosyal etkinliklerimizi veriyoruz. İnşallah uygun bina buluruz ve etkinliklerimize kendi mekanımızda devam ederiz."

Kaynak: Diyarbakır Söz