Görüş Bildir

Temmuza Şehadet Projesi tanıtıldı

Siirt Milli Eğitim Müdürlüğünce hazırlanan Temmuza Şehadet Projesi tanıtıldı.

Temmuza Şehadet Projesi tanıtıldı

Takasbank Güzel Sanatlar Lisesi Müdürü Ahmet Remzi Oran, okulda düzenlene proje tanıtımında, Çanakkale, Kurtuluş Savaşı ve 15 Temmuz'u, güzel sanatlar kimliğiyle halk oyunları, dans ve dramayla anlatmak istediklerini belirtti.

Proje eğitmeni Behçet Dildırım da projenin "dans tiyatrosu" olarak da adlandırılabileceğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Gösterimizi 20 Nisan'da sahneleyeceğiz. İstanbul, Ankara ve İzmir'de gösterilerimiz olacak. Güzel Sanat Lisesi olarak 15 Temmuz'u resim, müzik, şiir ve dansla anlatabilirdik, biz de bunu yaptık. Maksadımız projemizi herkese duyurabilmek ve bunu taze tutabilmektir çünkü acınızı taze tuttuğunuz sürece güçlüsünüz."

Öğrencilerden Elif Ant ise projede yer bulduğundan dolayı mutlu olduğunu dile getirerek, "Şehitlerimizi anmaktan dolayı gurur duyuyorum. Vatanımıza, milletimize bir katkımızın olmasını istiyoruz. Biz de yaşadığımız savaşları resim, müzik ve dansla bir şekilde anlatmaya çalışıyoruz. Bize destek veren herkese çok teşekkür ediyoruz." dedi.

Tanıtıma İl Milli Eğitim Şube Müdürü İsa Güneş de katıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi