Görüş Bildir

TEOG’da nakil dönemi başladı

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında yapılan yerleştirmeye esas birinci nakil dönemi için tercih başvuruları başladı ve 19 Ağustos’a kadar sürecek. Ardından 22-26 Ağustos’ta ikinci ve 29 Ağustos-2 Eylül’de ise üçüncü nakil işlemleri yapılacak.

TEOG’da nakil dönemi başladı

 Uzmanlar, üç tercih hakkının verileceği nakil sürecinde adaylara, yüzdelik başarı dilimlerinin çok üzerindeki liselere girmelerinin oldukça düşük bir olasılık olduğunu hatırlatıyor.

Yerleştiği okuldan memnun olmayan veya tercihlerinin hiçbirine yerleşemeyerek otomatik olarak kaydı açık liseye yapılan öğrencilere, nakil döneminde üç tercih hakkı verilecek. Nakillerde il veya ilçe sınırlaması olmayacak. Yerleştirmeler merkezi olarak yapılacak. Adayların başvurularını mezun oldukları okula yapması gerekiyor. Ağustos’taki üç nakil döneminde de adaylar, tercihlerini okulların puan denkliğine bakmadan yapabiliyor. Ancak uzmanlar yüzdelik dilimin çok üstündeki okullara girmenin düşük bir şans olduğunu söylüyor. Uzmanlar, yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından tüm kontenjanları dolan okullara da, adayların  yazabileceğini söylüyor. Çünkü okullar arasında geçişler mümkün olduğu için, her an kontenjanlarda boşluklar oluşabilir.

NAKİL TAKVİMİ

Birinci nakil dönemi

15-19 Ağustos yerleştirmeye esas birinci nakil tercih başvuruları alınacak. 22 Ağustos’ta sonuçlar açıklanacak.

İkinci nakil dönemi

22 Ağustos’ta başlayacak ikinci nakil dönemi başvuruları için son tarih 26 Ağustos. 29 Ağustos’ta da nakillerin sonuçları ilan edilecek.

Üçüncü nakil dönemi

Son nakil dönemi için başvurular ise 29 Ağustos’ta başlayacak. 2 Eylül’de tamamlanacak nakil tercihlerinin sonuçları 5 Eylül’de duyurulacak.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi