TOBB Fakültesi öğrenim yılında

TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'nin Diyarbakır'da açacağı fakültenin içerisine yar alacağı tarihi mekanın restorasyonu tamamlandı.

TOBB Fakültesi öğrenim yılında

DİYARBAKIR-Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun geçen yıl Diyarbakır ziyareti sırasında TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'nin bir fakültesini bu ilde açacaklarına ilişkin verdiği söz, yerine getiriliyor.

Sur ilçesinde daha önce Tıp Fakültesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü Binası olarak kullanılan tarihi mekanının Diyarbakır Valiliği'nce fakülteye dönüştürülmesi için TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'ne yapılan tahsisin ardından, başlatılan restorasyon çalışmaları sona erdi. Bir iş adamının yaptığı 3 milyon liralık harcamanın ardından metruk haldeki tarihi bina aslına uygun şekilde restore edilirken, binaya fakülte tabelası asıldı.

-Bölümler anketle belirlenecek

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Remzi Can valiliğin desteğiyle Milli Emlak Müdürlüğü'ne kayıtlı ve tescilli bulunan binanın Maliye Bakanlığı'nın onayı ile uzun süreli olarak TOBB ETÜ'ye kiralandığını söyledi.

Bu tarihi mekanın restorasyonu için hazırlanan projenin Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'ndan geçmesinin ardından iş adamı tarafından onarıldığını belirten Can, şöyle konuştu:

Restorasyon çalışmaları

"Restorasyon çalışmaları sona eren binada ufak tefek onarım çalışmaları yapılıyor. Yakın bir tarihte fakültenin açılışını yapacağız. Bu fakültemizde önümüdeki yıl öğrenime başlanılacak. Türkiye'nin en önemli üniversiteleri arasında yer alan TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'nin Diyarbakır'da fakülte açması tüm Diyarbakırlıları çok mutlu etti. Bunu sağlayan başta TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve yönetimine teşekkür ediyoruz. Bu fakülteyle, Diyarbakır özel üniversiteyle tanışacak. Bu fakültenin öğrenime açılması Diyarbakır'da özel üniversite kurulmasına da katkı sunacak.

3 bölümden oluşacak

Fakültenin 3 bölümden oluşmasını planlıyoruz. Fakülte içerisinde hangi bölümlerin yer alması konusunda ise anket yapacağız. Bu anket sonucunda talep edilecek bölümleri belirleyip, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Rektörlüğü'ne başvuruda bulunacağız. "

Başkan Can, fakülte binasının yanında yer alan mevcut Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı Binası ile Diyarbakır Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Binası'nın da tarihi mekanlar olduğunu dile getirerek, "Diyarbakır Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi için yeni bina yapılıyor, bu nedenle orası boşalacak. Biz de yeni bir yere taşınmayı planlıyoruz. Bu 2 tarihi binayı da restore edip, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'nin oluşturacağı fakülteye tahsis edilmesini planlıyoruz. Bu sayede daha fazla bölüm açılmış olacak" diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz