Görüş Bildir

TOÇEV'den "Özgürüm" Projesi

Tüvana Okuma İstekli Çocuk Eğitim Vakfı (TOÇEV) Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Uygun, cezaevindeki anne ve çocukları için başlatılan "Özgürüm Projesi" kapsamında 10 ay boyunca 20 bin 180 kilometre yol katederek bin 20 anne, 810 çocuk, 500 infaz ve koruma memuruyla eğitimler gerçekleştirildiğini söyledi.

TOÇEV'den

TOÇEV, ceza infaz kurumunda kalan 0-6 yaş çocuk ve anneleri için Türkiye ve AB tarafından finanse edilen Sivil Toplum Diyaloğu Programı kapsamında Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü ve WIF (WorldviewImpact Foundation) iş birliğiyle hayata geçirdiği proje sonuçlarını basın toplantısıyla açıkladı.

Uygun, faydalı olduğuna inandıkları bir proje gerçekleştirdiklerini belirterek, projedeki temel hedeflerinin öncelikle, anne ve çocukların yaşadıkları sınırlı alanda kaliteli ilişki kurabilmeleri, annelik becerilerini geliştirebilmeleri ve çocuklarıyla birlikte geçirdikleri zamanı oyun ve şarkılarla etkin şekilde yönetebilmeleri olduğunu anlattı.

Uygun, "Tükenmişlik, stres düzeyi, öfke yönetimi, kriz yönetimi, çocukla iletişim ve ilişkiler konulu başlıklar aslında onların hem çalışma ortamında hem de özel yaşamında faydalanacakları eğitimler oldu. Projede 10 ay boyunca 20 bin 180 kilometre yol yapılarak, bin 20 anne, 810 çocuk, 500 infaz ve koruma memuru ile eğitimler yapıldı." dedi.

ÖZGÜRÜM PROJESİ

AB Bakanlığı, Proje Uygulama Başkanlığı AB İşleri Uzmanı Sonay Kanber de Sivil Toplum Diyaloğu'nun 4. döneminde "Özgürüm Projesi"nin de aralarında bulunduğu 10 eğitim projesine 1 milyon 250 bin avronun üzerinde destek sağladıklarını kaydetti.

Kanber, "Özgürüm Projesi'ni Türkiye-AB diyaloğuna katkısı yanında özel kılan şey, 7 cezaevinde onlarca anne ve çocuğun hayatlarına dokunabilmesidir. Bu vesileyle proje ekibini canı gönülden tebrik ediyorum. AB Bakanlığı olarak sivil topluma sağlanan destekler önümüzdeki dönemde de devam edecek." dedi.

WIF Proje Direktörü Dr. Bremley W. B. Lyngdoh da "Ceza infaz kurumlarındaki çocuklarla çalıştık. Gençler ilerideki liderler olacak. Bu yüzden onların ihtiyacını şimdiden karşılamak ülkelerin geleceğini etkileyecek. Eğer şimdi ceza infaz kurumunda annesiyle birlikte kalan çocuklara bir şey yapmazsak ileride çok önemli sorunlarla karşılaşabiliriz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi